Varkenshouderij

Nieuws 1248 x bekeken

Aantal varkensslachtingen zakt fors

Den Haag - Het aantal varkensslachtingen kwam in november vorig jaar uit op 1,15 miljoen. Dat is 12,9 procent minder dan in dezelfde maand van 2012. Dat blijkt uit voorlopige cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Nederlandse slachterijen verwerkten tot en met november 2013 bijna 12,65 miljoen vleesvarkens volgens het CBS. Dat betekent een daling met 4,6 procent ten opzichte van de eerste 11 maanden van 2012. De productie van varkensvlees daalde ook met 4,6 procent naar 1,18 miljoen ton.

De CBS-cijfers wijken sterk af van die van het Productschap Vee en Vlees (PVV). Dat schap komt in de eerste 11 maanden van 2013 uit op een aantal slachtingen van 12,9 miljoen. Ten opzichte van dezelfde periode van 2012 is dat een daling met 1,8 procent. Dat is veel minder dan de val bij het CBS met 4,6 procent. Een goede verklaring voor de grote verschillen tussen de cijfers van het CBS en het PVV is niet te geven. Het CBS heeft zijn slachtaantallen voor 2012 wel flink verhoogd ten opzichte van zijn voorlopige cijfers.

Of registreer je om te kunnen reageren.