Varkenshouderij

Nieuws 1 reactie

Tver stelt verbod in op kleinschalige varkenshouderij

Moskou - De gouverneur van de regio Tver in Centraal-Rusland heeft per decreet een verbod op private varkenshouderij ingesteld voor de komende drie jaar.

Grote commerciële varkenshouderijen worden uitgezonderd, omdat zij een voldoende mate van hygiëne en bescherming tegen de ziekte zouden hebben. De maatregel is genomen om een eind te maken aan de voortdurende besmettingen met Afrikaanse varkenspest. Het decreet houdt in dat alle bedrijven die in het gebied opereren zullen worden beëindigd. De varkens worden afgevoerd en vernietigd. De varkenshouders ontvangen een schadevergoeding. Het zou gaan om 90 procent van de bedrijven in de regio die worden gesloten.

Rusland heeft eerder dit jaar al aangekondigd beperkingen in te willen voeren voor de kleinschalige varkenshouderij, omdat deze categorie bedrijven wordt beschouwd als een bedreiging en een bron van verspreiding van de Afrikaanse varkenspest.

Eén reactie

  • info140

    Alweer die foto?

Of registreer je om te kunnen reageren.