Varkenshouderij

Nieuws 871 x bekeken

Rusland sluit grens voor varkensvlees Wit-Rusland

Moskou - Rusland heeft de grens gesloten voor varkensvlees uit Wit-Rusland. De Russische veterinaire waakhond Rosselkhoznadzor meldt dit.

De import uit Wit-Rusland is verboden vanwege de heersende Afrikaanse varkenspest in Wit-Rusland. Rusland wil besmettingen via importen van varkensvlees voorkomen.

De importstop blijft van kracht zolang de ziekte in Wit-Rusland niet is uitgeroeid. Ook in geval van compartimentering van Wit-Rusland, waarbij het land wordt opgedeeld in besmette en niet besmette compartimenten zou een hervatting van de importen uit Wit-Rusland kunnen betekenen. Rusland laat de beoordeling van een systeem van compartimentering over aan de Douane-Unie, waar beide landen lid van zijn.

Rusland is de belangrijkste exportmarkt voor Wit-Russisch varkensvlees. Vorig jaar exporteerde Wit-Rusland 60.000 ton varkensvlees ter waarde van 200 miljoen dollar (grofweg 150 miljoen euro) naar Rusland.

Of registreer je om te kunnen reageren.