Varkenshouderij

Nieuws 764 x bekeken

Polen zet Afrikaanse varkenspest op agenda landbouwraad

Brussel - De Poolse regering wil dat de coördinerende rol van de Europese Commissie in de strijd tegen de oprukkende Afrikaanse varkenspest wordt geïntensiveerd. Het land heeft de situatie met betrekking tot Afrikaanse varkenspest op de agenda gezet voor de Europese landbouwraad aanstaande maandag.

De Poolse regering is zeer bezorgd over de ziekte die is opgerukt tot op 150 kilometer van de Poolse grens met Wit-Rusland en tot op 40 kilometer van de Litouwse grens met Wit-Rusland. Polen wil dat de Landbouwraad zich beraadt over de gevolgen van een eventueel overslaan van de ziekte naar de EU. Het moet dan onder meer gaan over de financiële aspecten en de gevolgen voor de handel van de EU.

Of registreer je om te kunnen reageren.