Varkenshouderij

Nieuws

PVV verlaagt heffingen varkenssector

Zoetermeer - De productschapsheffing voor varkens wordt per 1 september verlaagd. Het bestuur van het productschap heeft een ontwerpverordening van die strekking aangenomen. De heffing per dier gaat met 10 cent omlaag naar 15 cent.

De heffing wordt verlaagd met het oog op de aanstaande opheffing van het productschap. Met het oog op die komende beëindiging van de taken hebben LTO en NVV verzocht om de heffing die bestemd is voor afzetbevordering, gezondheidszorg en kwaliteitsbewaking te verlagen. Eventuele tekorten die zouden kunnen ontstaan, worden betaald uit de reserve van het productschap.

Het productschapsbestuur heeft de ontwerpbegroting voor 2014 van het schap goedgekeurd. Het productschap zal volgend jaar nog wel  bestaan, en in principe alleen de verplichtingen die te maken hebben met het Diergezondheidsfonds uitvoeren.

Of registreer je om te kunnen reageren.