Varkenshouderij

Nieuws 1 reactie

Mogelijk gesjoemel met varkensvlees

Londen - Varkensvlees dat de Britse supermarktketen Tesco verkocht als Brits, kwam in werkelijkheid waarschijnlijk uit Nederland. Dat is gebleken uit laboratoriumtests. De kwestie kwam aan het licht doordat een BBC-journalist het vlees liet testen.

Bij Tesco lagen eerder rundvleesproducten in de schappen waar paardenvlees in bleek te zijn verwerkt. ,,We zijn zeer teleurgesteld dat de varkenslende waarschijnlijk afkomstig is van een Nederlandse boerderij. Als we om Brits varkensvlees vragen, verwachten we Brits vlees'', aldus het bedrijf maandag.

Het is niet duidelijk hoe het vlees als 'Brits' in de winkel kon komen. De leveranciers zeggen allen dat het vlees dat ze leveren correct is gelabeld.

Het vlees is getest in Duitsland. Uit de proeven bleek dat er een kans van 1 procent is dat het vlees echt uit Groot-Brittannië afkomstig is en dat het waarschijnlijk om Nederlands vlees gaat.

Eén reactie

Of registreer je om te kunnen reageren.