Varkenshouderij

Nieuws 694 x bekeken

Langjarige groei Duitse productie varkensmengvoer beëindigd

Bonn - De Duitse diervoerindustrie heeft de productie van mengvoer voor varkens voor het eerst sinds lang zien dalen. Volgens fabrikantenorganisatie Deutscher Verband Tiernahrung (DVT) ziet het er ook niet naar uit dat de groei zal kunnen worden hervat. Dit gezien de slinkende varkensstapel.

Strengere welzijnsvoorschriften en gecompliceerde vergunningsprocedures bij stalbouwplannen zijn daarvan een wezenlijke oorzaak, aldus DVT in de presentatie van de productiecijfers van het afgelopen jaar 2012/13. In dat jaar zakte de productie van varkensmengvoer met 0,1 miljoen ton naar 9,8 miljoen ton. De daling speelde zich vooral af in de tweede helft van het jaar. De totale mengvoerproductie groeide nog wel iets naar 23,5 miljoen ton (plus 0,1 miljoen ton), dankzij de rundvee- en vleeskuikenhouderij. Aan het voerkostenfront is voor de boeren duidelijk sprake van ontspanning. Voor het lopende jaar wordt een consolidering van de markt verwacht.

Wiom Verseput

Of registreer je om te kunnen reageren.