Varkenshouderij

Nieuws 2 reacties

Inkrimping Danish Crown dreigt

Randers - Het Deense varkensvleesbedrijf Danish Crown zal moeten afslanken als het de afname van zijn varkensaanbod niet kan stoppen.

Die waarschuwing geeft directeur Jesper Friis van de afdeling varkensvlees van Danish Crown op de site Landbrugavisen.dk.

Deense vermeerderaars exporteerden in de eerste helft van dit jaar ruim 4,8 miljoen biggen, vooral naar Duitsland als gevolg van hogere opbrengsten in dat land. Dat zijn 200.000 stuks meer dan in de eerste zes maanden van vorig jaar. Bovendien steeg de Deense uitvoer van vleesvarkens in dezelfde periode met bijna 34.000 stuks ofwel 19 procent naar ruim 210.000 stuks. Door de hiervoor genoemde factoren nam het aanbod van vleesvarkens bij Deense slachterijen af. Zij verwerkten in de eerste halfjaar 8,45 miljoen dieren volgens voorlopige cijfers van het Productschap Vee en Vlees. Dat is 1,2 procent minder dan in dezelfde periode van 2012. "Als de daling doorzet, moeten we de komende drie jaar meerdere afdelingen sluiten en tot 1.000 medewerkers ontslaan", stelt Friis.

Laatste reacties

  • c.putten

    kom ze maar bij ons kopen,voor een goede prijs komen er zoveel je wilt

  • frans1

    Even snel rekenen 1.2 % van 8.45 miljoen =101400 varkens gedeeld door 1.000 werknemers = 101,4 varkens gedeeld door 26 weken = nog geen 4 varkens per week voor deze medewerkers anders gezegd zijn ze wel ooit nodig geweest .

Of registreer je om te kunnen reageren.