Varkenshouderij

Nieuws 960 x bekeken 1 reactie

EU-varkensslachtingen daalt met 1,1 procent

Brussel - Slachterijen in de vijftien belangrijkste Europese productielanden verwerkten in het eerste halfjaar bijna 126 miljoen vleesvarkens. Dat betekent een daling met 1,4 miljoen stuks, ofwel 1,1 procent ten opzichte van de eerste helft van 2012.

Dat blijkt uit cijfers van het Europese statistiekbureau Eurostat. Tussen de verschillende EU-lidstaten bestaan grote verschillen tussen de ontwikkeling van het aantal varkensslachtingen. In Griekenland en Portugal kwam de daling uit rond 8 procent. Poolse slachterijen verwerkten 7 procent minder dieren. In Nederland kwamen met bijna 7 miljoen stuks 3,3 procent minder dieren aan de slachthaken. Spaanse slachterijen hielden hun daling beperkt tot 1,4 procent naar 20,7 miljoen stuks. Duitse varkensvleesbedrijven verwerkten daarentegen 1,2 procent meer dieren met 29,2 miljoen stuks. Hun Belgische concurrenten spanden de kroon met een stijging van 3,3 procent naar ruim 5,9 miljoen stuks.

Eén reactie

  • Jan Arthur

    Op die manier zullen de vrieshuizen nog leeg komen. Want deze zitten eivol.

Of registreer je om te kunnen reageren.