Varkenshouderij

Nieuws 1 reactie

Duitse vleessector verdacht van prijsafspraken

Bonn - Een aantal Duitse vleeswaren- en worstfabrikanten hangt hoge kartelboetes boven het hoofd.

De Duitse mededingingsautoriteit, het Bundeskartellamt, is druk bezig met onderzoek inzake door de fabrikanten gemaakte prijsafspraken. In totaal staan 24 bedrijven onder verdenking. Volgens het Bundekartellamt vergt het onderzoek nog wel de nodige tijd.

Vleeswarenbrancheorganisatie Bundesverband der Deutschen Fleischwarenindustrie (BVDF) vreest dat de boetes in het gegeven geval voor een aantal bedrijven de doodsteek zullen betekenen. Voorzitter Wolfgang Ingold stelt ook vast dat rond een aantal verdenkingen twijfels bestaan omtrent de juistheid.

Eén reactie

  • jan9

    Aan de inkoopzijde of de verkoopzijde ?

Of registreer je om te kunnen reageren.