Varkenshouderij

Nieuws 12 reacties

Duitse veilingprijs varkens daalt met 6 cent naar €1,92

Damme - Vleesvarkens brachten woensdag op de Duitse internetveiling Teleporc veel minder geld op dan een week geleden. De veilingklok bleef steken op €1,92 per kilo geslacht gewicht franco slachterij. Dat is 6 cent per kilo minder dan vorige week woensdag. Bovendien werden niet alle aangevoerde dieren verkocht (1.780 van de 2.010 stuks).

De forse prijsdaling is een gevolg van een toenemend aanbod van vleesvarkens in Duitsland. Vorige week verwerkten Duitse slachterijen inmiddels als weer 950.000 dieren. Dat is ruim 30.000 stuks meer dan het dieptepunt van 3 weken geleden. Duitse vleesvarkenshouders hebben hun dieren de afgelopen weken langer vastgehouden in de hoop op hogere prijzen. De slachtgewichten lagen de afgelopen weken op 95,3 tot 95,5 kilo. Dat is 700 tot 900 gram meer dan het lage gemiddelde van 94,6 kilo in juli en augustus.

Nederlandse verkopers van varkensvlees ondervinden ook weerstand bij hun afnemers tegen de in hun ogen te hoge inkoopprijzen. De verkoop loopt daarom matig. Het is zeer de vraag of Duitse slachterijen hun varkensprijzen komende vrijdag op €1,93 per kilo inclusief btw kunnen houden.

Laatste reacties

 • krulsaart

  950000 is nog steeds een stuk minder dan gemiddeld

 • varkenshaasje

  hier gaan we weer heen even lekker stemming maken wat zijn het toch een enorme hufters waar is de nma als je ze nodig hebt

 • krulsaart

  Gelukkig hechten de slachterijen geen waarde aan de Teleporc notering, zoals ze zelf aangaven afgelopen weken.

 • Snel

  als `t naar beneden moet volgen ze of gaan ze teleporc zelfs voorbij de parasieten

 • zeugenstal

  wie heeft t nr van fjam ,, bel hem is terug van vakantie want dit gaat fout

 • John*

  op de een of andere manier komen er altijd Zembla documentaires als de varkensprijzen hoog zijn en zo de sector in diskrediet te brengen de inkoopprijzen van het vlees weer te drukken... de rekening komt altijd bij de varkenshouder terecht ondanks dat wij in deze niets verkeerd doen!

 • pff

  John,ge doet niets verkeerd,meer zelfs,ge doet het tegoed(produceren) !
  Ge weet, alles met een 'te'voor het woord is mis behalve bij 'te'vreden !

 • massy

  Hebben ze de veilingklok toch wel gecontroleerd of hebben ze nog een ouderwetse waar nog geen 2 euro op staat.

 • detelg1

  Derk de Duitsers betalen ex btw, de Nederlandse prijs is inclusief. jammarjoh!!!!

 • John*

  nouja, de informatiestromen in onze sector zijn wel zo goed voor elkaar dat de slachterijen precies kunnen voorspellen hoeveel er varkens de komende 10 maanden elke week geslacht kunnen worden en onze voerleveranciers weten exact hoeveel voer zij in moeten kopen om onze dieren te voeren. Alleen wij doen er niets mee! en daarom blijft er eigenlijk maar een optie over en dat is produceren totdat je er bij neervalt.

 • W Geverink

  Of stoppen John, een heel eind voordat je er bij neer valt.

 • John*

  zo dramatisch is het nu ook weer niet. maar wat ik aan wil geven is dat wij als primaire producent onze informatiestroom ook beter op orde dienen te krijgen..

Laad alle reacties (8)

Of registreer je om te kunnen reageren.