Varkenshouderij

Nieuws

Duitse varkensvleesexport plust 2 procent

Hannover - De Duitse varkensvleesexport is in het eerste halfjaar gegroeid. Ten opzichte van dezelfde periode in 2012 nam het in het buitenland afgezette volume met 2 procent toe naar 1,383 miljoen ton.

Daarvan kwam 12 procent terecht bij Nederlandse afnemers en 13 procent in Italië. Dat blijkt uit door de Landbouwkamer Nedersaksen gepubliceerde cijfers van het Statistische Bundesamt.

In totaal werd binnen de EU exclusief de eigen markt 1 miljoen ton verkocht. Dat was 2,6 procent meer dan vorig jaar. De export naar China groeide afzonderlijk bekeken met 56 procent naar 109.400 ton. Daarentegen kelderde de export naar Rusland als gevolg van de sancties van de veterinaire autoriteit van dit land met 19 procent naar een kleine 100.000 ton.

Of registreer je om te kunnen reageren.