Varkenshouderij

Nieuws 12 reacties

Duitse varkensprijs klapt in elkaar

Rheda Wiedenbrück - Duitse slachterijen verlagen hun varkensprijzen vrijdag met 8 cent naar €1,85 per kilo franco slachterij exclusief btw. Zo'n forse prijsdaling is sinds begin 2012 niet meer voorgekomen.

De flinke prijsval is een gevolg van een toenemend aanbod van vleesvarkens en tegenvallende opbrengsten van varkensvlees. Varkenshouders willen hun slachtrijpe dieren massaal kwijt nu de opbrengst fors daalt. De Duitse vereniging van varkenshouders Interessengemeinschaft der Schweinehalter Wirtschafts waarschuwt hen om dit niet te doen en geen paniekreactie te veroorzaken.

In de afgelopen 3 maanden stegen de varkensprijzen met 32 tot 33 cent ofwel bijna 20 procent naar €1,93 per kilo inclusief btw. Slachterijen konden die forse verhoging niet doorberekenen aan hun klanten. Zodoende hopen zij hun marges de komende tijd te verbeteren.

De Zembla-uitzending van donderdagavond heeft nog geen extra negatief effect op de verkoop van varkensvlees in Duitsland. Die liep donderdagmiddag, voor de uitzending dus, al veel slechter dan de week daarvoor. In die Zembla-reportage beschuldigen (ex-)Vion-werknemers hun bedrijf anoniem van het omkatten van gangbaar varkensvlees naar producten met 1 Beter Leven-ster van de Dierenbescherming. Vion ontkent ten stelligste dat dit gebeurt.

Laatste reacties

 • niet

  ja daar gaan we weer naar beneden!! Onze strop om de hals was even niet zo gespannen maar word nu rustig weer dicht geknepen!!! Zo gauw ze maar iets hebben om ze te laten zakken maken ze er gretig gebruik van niets meer te maken met vraag en aanbod. Het weer is heet mensen barbequen veel maakt veel uit zeggen ze toch??

 • HollemanAam

  Vleesverkoopprijzen onder druk!! Ja, als de retailer voor maanden verkoopprijzen vastleggen (hele zomer C1000 3 bakjes voor 6 Euro) dan wordt de rekening gelegd bij de leveranciers... De retailers stellen hun marge veilig over de ruggen van anderen....zolang die nog 'n rug hebben om de zaak recht te houden. Spijtig hoe kwetsbaar en broos niet de markt maar de wil is om tot een oprecht verdien- en verdeelmodel te komen.

 • LUCTOR

  In krimping van de produktie is de enige oplossing

 • kaper

  komt zeker weer met dat gedoe van vion

 • niet

  ja hoe eerder ze zijn verdwenen des te liever het mij is!!! Heeft ons als varkenshouder dit jaar al genoeg gekost dat vion verhaal!!!

 • producent

  We moeten terug naar meer slachterijen die bij de producent moet komen HANDELEN (je weet wel, dat is prijs afspreken en niet meegeven) voor je varkens.

 • beertje

  jmateman1, dan moet je je varkens verkopen aan de slachterij die het minste betaald voor je varkens en zo er het meeste aan kan verdienen. Alleen op deze manier behouden we keuze uit slachterijen en valt er iets te handelen. Geef jij dan maar het goede voorbeeld.

 • pff

  Luistert nen keer naar Klompjan !

 • petit

  klompjan heeft gelijk, maar enkele gekken denken alleen maar aan uitbreiden......

 • putten

  ben het met klompjan eens, 1 varken minder in een hok, is goed voor de resultaten. minder vette varkens op de markt is een betere prijs en goedkopere biggen.

 • rog40

  lichtere varkens leveren 92 kilo geslacht ipv 96 kilo scheelt scheelt dhr tonnies 1000ton vlees in de week

 • BoB de Bakker

  @putten, goedkopere biggen?

Laad alle reacties (8)

Of registreer je om te kunnen reageren.