Varkenshouderij

Nieuws 1 reactie

COV en NBHV geen problemen met initiatief LTO, NVV

Zoetermeer - De branche-organisaties COV en NBHV hebben geen problemen met het initiatief van LTO en NVV om te komen tot een producentenorganisatie varkenshouderij die een pakket taken over zou kunnen nemen van het PVV. Zowel COV-voorzitter Jos Goebbels als NBHV-voorzitter Piet Thijsse meldt dat LTO-voorman Maarten Rooijakkers en NVV-voorzitter Bennie van Til hen op de hoogte hebben gebracht van hun voornemen.

"Wij juichen de regie die de varkenshouderij op zich wil nemen toe. We kijken of we in een later stadium aan kunnen sluiten bij de organisatie", aldus voorzitter Jos Goebbels van de COV. Goebbels heeft er vertrouwen in dat er goed samengewerkt zal gaan worden, ook binnen de keten. "We zijn goed on speaking terms".

NBHV-voorzitter Piet Thijsse zegt het toe te juichen dat de beide varkenshouderij-organisaties meer samenwerking zoeken.

Zowel Goebbels als Thijsse wijzen er wel op dat er vanuit het ministerie nog veel duidelijkheid gegeven moet worden over hoe de productschapstaken nu worden verdeeld. De ambities die LTO en NVV hebben neergelegd zijn nog niet verwezenlijkt. Daarover moet met het ministerie nog flink worden onderhandeld. Thijsse: "Het kan zijn dat het ministerie het een goede zaak vindt dat de uitvoering bij de producentenorganisatie komt. Het kan ook zijn dat ze een IBO (interbranche-organisatie) willen."

Ook Thijsse zegt goede gesprekken te hebben gevoerd met Van Til en Rooijakkers. "Het blijft natuurlijk van belang dat wij als handel betrokken blijven bij bepaalde zaken. Er zal een nieuw evenwicht gevonden moeten worden", aldus Thijsse. Hij noemt als voorbeeld de gevolgen voor de handel van een castratiestop. "Daarover moeten wij mee kunnen praten."

Eén reactie

  • w v gemert

    Praat de COV voorzitter mede namens Vion , waarom hebben ze bij Vion dan zo moeilijk gedaan in het verleden ?

Of registreer je om te kunnen reageren.