Varkenshouderij

Nieuws 628 x bekeken

Bureaucratie weerhoudt Brit van nieuwe stal

Stoneleigh - Het verkrijgen van de benodigde bouw- en andere vergunningen voor nieuwe varkensstallen is in Groot-Brittannië zo ingewikkeld en langdurig, dat veel boeren het opgeven en het met hun verouderde gebouwen blijven doen.

Dat houdt ook in dat dat ze niet investeren in nieuwe en schonere technologie, stelt de National Pig Association. ‘’De regering moet alle ‘red tape’ die komt kijken bij uitbreidings- of vernieuwingsplannen in onze sector met spoed onder de loep nemen. Meer dan de helft van de gebouwen die in de varkenssector in gebruik zijn, is meer dan twintig jaar oud en 90 procent is eigenlijk niet meer geschikt. De broodnodige investeringen komen alleen op gang als de regering het planningsproces vereenvoudigd.’’

Of registreer je om te kunnen reageren.