Varkenshouderij

Nieuws 831 x bekeken 1 reactie

Bezorgdheid over Afrikaanse varkenspest

Brussel - Polen is bezorgd over een uitbraak van Afrikaanse varkenspest in Rusland en Wit-Rusland.

Tijdens een bijeenkomst van EU-landbouwministers in Brussel maandag gaf Warschau aan dat de Europese Commissie in actie moet komen om te voorkomen dat de ernstige ziekte Europa bereikt. Maar volgens eurocommissaris Tonio Borg (volksgezondheid) heeft de EU al eerder 2,5 miljoen euro ter beschikking gesteld aan Polen, Letland en Litouwen voor preventieve maatregelen. Bovendien bestaat er een fonds voor compensaties bij een eventuele marktverstoring. Extra maatregelen acht hij niet nodig.

Eén reactie

  • Jan Arthur

    Nu al bezorgdheid? Het wordt tijd dat er aktie genomen wordt. Voorkomen is nog altijd beter dan genezen.

Of registreer je om te kunnen reageren.