Varkenshouderij

Nieuws 17 reacties

Beursprijs varkens stabiliseert

Zoetermeer – De Nederlandse beursprijs van geslachte varkens stabiliseerde vrijdagavond op €1,71 per kilo. Eerder op de dag maakten de Duitse partijen bekend de prijs voor de komende week te handhaven op €1,75 per kilo. Daarmee is een einde gekomen aan de vrije val van de varkensprijs in de afgelopen weken.

Het moment waarop de stabilisering zich inzet is op zich best bijzonder gezien het feit dat Duitsland volgende week een dag minder slacht vanwege de viering van de Dag van de Duitse Eenheid. Blijkbaar zijn er in de afgelopen weken zoveel varkens geruimd dat er op dit moment geen noemenswaardige aanbodsdruk is die de markt nog verder onder druk zet. Volgens de Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) ligt het aanbod van slachtrijpe varkens voor komende week weer op een normaal niveau. Bovendien bespeurt de vakbond een licht toenemende vraag die moet zorgen voor stabiele prijzen en een iets betere stemming in de markt.

De beursprijs voor biggen is verder verlaagd. Deze week gaat de prijs met 50 cent omlaag naar 33 euro per stuk. In de afgelopen drie weken ging er telkens een euro per week van de prijs af. De beursprijs voor geslachte zeugen is voor de komende week met 5 cent gedaald naar €1,34 per kilo.

Laatste reacties

 • Wim Toornstra

  Toch mooi voor de vermeerderaars dat de nvv de biggenprijs weer in de benen weer te houden.
  De vv houders zoeken het maar weer uit in jan

 • BoB de Bakker

  Nou Jeroen01, biggenprijs houd ook niet over!

 • John*

  ach vermeerderaars kijken nog naar de weser-ems, nvv kan prijs wel verlagen maar dat wordt weer onderhandelen over de toeslag en als je pech hebt je biggen verliezen...

 • petit

  die weser-ems?
  ik zou toch graag eens weten hoe die prijs tot stand komt iedere week????
  wie maakt er die prijs???

 • dekil

  Voor de biggen is de notering van WeserEms de echte prijsbepaler en voor de vleesvarkens is dat ZMP. Of je het leuk vind of niet. Wij zitten helemaal vast aan de Duitse noteringen. Alle Nederlands noteringen zijn afgeleide hiervan. Of het voor alle Nederlandse varkenshouders goed is, vind ik twijfelachtig. Maar zo is de situatie, en dat gekissebis over die NVV prijs vind ik flauw, neem dan een andere notering of verander de toeslag, daar ben je toch zelf voor bij!

 • slutter

  Foutje dekil,tonnies bepaalt.

 • BoB de Bakker

  @slutter, naast Tonnies heb je in Europa Smitfield, Danish Crown, Vion Westfleish enz. In Nederland kan je zelfs nog kiezen tussen meerdere onafhankelijke slachterijen. Dus wat let een handelaar om over te stappen?

 • Wim Toornstra

  Allemaal leuk en wel de Weser Ems notering Maar deze dan ook toepassen zoals in Duitsland. Dit betekend een redelijke stabiele notering met stijgende toeslagen maar ook dalende toeslagen. En hier zit het probleem de Nl zeugenhouders en handelaren kennen maar een weg en dat is omhoog.
  Wat Nvv betreft stop met die notering geeft alleen maar tweespalt en voegt niets meer toe. Nvv + 7 voor tempo biggetjes al normaal?
  Handels noteringen genoeg.

 • hans veghel

  soms weser ems +0 of+5 nickson? je hebt gelijk de toeslag op nvv of dpp kan in ned. alleen omhoog

 • John*

  tot 2 jaar terug liep de nvv notering in de pas met de de weser ems.. toen was het stabiele notering om op te handelen of mee ter vergelijken. de laatste twee jaar is deze notering echter net zo beroerd geworden als de vion - dpp - en beursnoteringen. Maar weser ems + 10 excl btw is al heel normaal in Duitsland... vleesvarkenshouders in nederland zijn aardig verwend met lage biggen biggenprijzen.

 • Dirk-jan

  Beste John, ik denk dat wij zaken kunnen doen!
  Heb jij een losadres voor volgende week voor koppels van 200 stuks goede gezonde biggen voor de Weser Ems notering?

 • John*

  Dirk-jan, volgende week niet.. goede gezonde biggen blijven niet zitten. maar als je interesse hebt in een serieuze vermeerderaar - vleesvarkenshouder relatie dan kan er in de toekomst van alles mogelijk zijn.

 • Dirk-jan

  Beste John, ik denk dat we dicht bij de essentie van het verhaal komen. Wij hebben hier afgelopen week goede gezonde koppels (rond de 200 stuks,circo en myco enting erop) biggen binnengekregen voor 47 euro(incl. BTW) . Dan vind ik het niet vreemd dat de noteringen hierop reageren.

 • V. Arkenshouder

  dus dat is NVV + 1 of DPP + 9, welke regio is dat, want hier in noord oost brabant zijn ze niet te krijgen voor die prijzen, alleen mindere koppels!!

 • V. Arkenshouder

  dan praten we over koppels van 350 biggen circo myco geënt

 • BoB de Bakker

  In welke portomonnee verdwijnt het toeslaggeld?

 • Dirk-jan

  Dit zijn koppels biggen gekocht in de vrije handel,gelost in all-in all-out stallen.Maar wat ik ermee aan wil geven dat is de richting van de handel in biggen,de vraag gekoppeld aan het aanbod.Vervolgens het commentaar dat o.a. John eraan toevoegd.
  Nederlandse vleesvarkenshouders zijn over het algemeen zeer correct in het nakomen van afspraken,en laten in tegenstelling tot Duitse collega's niet de biggen bij de vermeerderaar liggen.Dit is op het ogenblik gaande,de vraag is kleiner dan het aanbod met als gevolg (licht)dalende prijzen.Hopelijk zien we binnenkort weer meer vraag,dan kunnen de prijzen weer opwaarts.

Laad alle reacties (13)

Of registreer je om te kunnen reageren.