Varkenshouderij

Nieuws 9 reacties

Vion sluit bedrijven in Duitsland

Düsseldorf - Vion Food Duitsland sluit haar bedrijven in Kasel-Golzig (Vion Lausitz GmbH) en Minden (Atlas-Handelsgesellschaft mbH). Deze twee slachterijen verwerken elk 5.000 varkens per week.

Binnen de nieuwe opzet van het bedrijf krijgen de slacht- en uitsnijbedrijven in Emstek en Zeven in de deelstaat Nedersaksen en in Perleberg in de deelstaat Brandenburg een centrale rol. In de toekomst nemen de VION-locaties Emstek en Zeven de leveranciers van Minden over, terwijl Perleberg en Altenburg de producenten die tot nu toe aan Vion Lausitz hebben geleverd van dienst zullen zijn. De Raad van Bestuur en de directie willen door deze concentratie de algehele efficiency van Vion Food verhogen.

Met deze herstructurering zegt Vion Food de sterke regionale verankering van de onderneming binnen de landbouw zeker te stellen. 'Voor de klanten uit de vleesverwerkende industrie en de levensmiddelendetailhandel verandert er niets: zij blijven hun goederen als voorheen ontvangen, met de vertrouwde kwaliteit en versheid.'

In het kader van de in april 2013 gestarte economische en strategische optimalisering van de 39 vestigingen in Duitsland, heeft Vion Food besloten dat de productie van diepvries-convenienceproducten op de locatie Wunstorf niet langer deel uitmaakt van de kernactiviteiten. Het verkoopproces voor dit bedrijfsonderdeel wordt de komende dagen in gang gezet.

De medewerkers op de desbetreffende locaties zijn op vrijdag 30 augustus van de geplande maatregelen op de hoogte gebracht. Het voornemen om de bedrijven in Kasel-Golzig en Minden te sluiten kan gevolgen hebben voor maximaal 113 eigen medewerkers en zo'n 85 mensen die via externe dienstverleners in dienst zijn. In eerste instantie moeten er nu met de ondernemingsraden gesprekken worden gehouden over compensatieregelingen en sociale plannen. Het tijdig opzeggen van de contracten met de externe dienstverleners is gepland.

Laatste reacties

 • fransderondhoeven

  het lijkt wel het nieuwe cabinet waar moet dat heen weer zoveel geld naar de klote fons merksplas waar moeten we nu gaan slachten ?

 • Daan & Ton

  De megalomane idioot Daan van Doorn heeft Vion naar de kloten geholpen !!
  Wanneer worden de ZLTO leden nou eens wakker, en eisen een diepgaand onderzoek ????

 • part

  Daan & Tom
  Daar ben ik het helemaal mee eens
  Jan
  fransderond
  Bij Van Rooi natuurlijk die gaat in Helmond 5200 meter slagerij bouwen terwijl Vion daar stopt.
  Jan

 • BW

  Ik hoor of zie niks van Daan v Doorn. Is hij nog wel in Nederland of is hij met de Noorderzon vertrokken en laat hij ons allen achter met een bijna failliet Vion . En regels die in een verdrag van Den Bosch zijn opgesteld zodat we volgens Daan bestaansrecht hebben? Hoe gaat varkenshoudend Nederland hier mee om?

 • joannes

  Daan van Doorn zit bij de kapper! Als je geschoren wordt moet je stil zitten! Stel dat hij aansprakelijk gesteld kan worden; dan zouden de leden (boeren) nog wat van zijn ¨vergaarde¨ vermogen kunnen terug eisen. Hem in ieder geval ter verantwoording roepen lijkt me fair! Die SNS bank directeuren hebben ook hun bonussen ingeleverd voor hun oppertunistische beleidskeuzes! Dus voorbeelden zijn er inmiddels!

 • jan9

  LOL ! joannes.
  Ik sluit me daar bij aan.

 • sturk

  De heer van Doorn is met zijn zeewaardige boot weg, wat hij ons 10 jaar terug al beloofd heeft. Alleen de sector in Ned. is na de knoppen. Engl. was al na de knoppen. Nu Duitslands nog . Slagerijen aan de gang houden met 5000 varkens per week. (10 jaar lang ) is al een lachertje op zich. Iedereen geeft Daan van Doorn de schuld, maar wat dachten jullie van de Rabo / ZLTO die hebben ook boter op hun hoofd. Duitsland krijgen ze niet gereorganiseerd, omdat ze geen verstand van zaken hebben. Ook de Rabo man van de Steenkisten krijgt dit niet op de rit.De heer van Doorn kon het alleen in een monopolie positie (renderen )door de staat zwaar gesubsidieerd. Enron in Amerika kon ook niet failliet, maar het is toch gebeurd. Boeren pas op.

 • drientje

  Is Vion in Duitsland inmiddels ook van het idee afgestapt om grote leveranciers
  bevoordelen? In Nederland zie je deze leveranciers alle kanten opvliegen.
  Dit heeft ongetwijfeld hier aan het debacle bijgedragen.

 • harley

  Probeer eens een limiet te krijgen voor dat levert

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.