Varkenshouderij

Nieuws 38 reacties

Varkens dood door stroomstoring stal

Dedemsvaart - Een stroomstoring in een stal in Dedemsvaart heeft zaterdag aan honderden varkens het leven gekost. Dat heeft de politie gemeld.

Door de storing viel de ventilatie uit in de stal. Daardoor ontstond een hoge concentratie van het giftige waterstofsulfide.

Volgens RTV Oost zijn de giftige gassen zeshonderd varkens fataal geworden. De politie kan dat aantal niet bevestigen en spreekt van zeker 350 dode dieren. In de stal stonden rond de duizend varkens.

Laatste reacties

 • agratax2

  Dit had niet mogen gebeuren, het geeft de zich 'dierenvrienden' noemende groepering weer nieuwe munitie om zih tegen stallen van deze groott te verzetten. Ze zullen nog meer hun best doen om de intensieve dierhouderij het leven zuur te maken of zelfs de hele tak uit Nederland verdrijven. Zou hier een noodvoorziening geholpen hebben deze catastofe te voorkomen??

 • trijnie

  Agratax, waarom weer de dierenvrienden erbij halen?
  Je geeft toch zelf al aan dat er een noodvoorziening uitkomst?? Had kunnen bieden?
  Ik heb een foto van de stal gezien, niet de modernste, maar dat is geen excuus om niet een alarm te hebben.
  In je eigen huis heb je toch ook op z'n minst een brandalarm hangen?
  Ik vind het jammer voor de bewuste boer maar, nee , ik wil niet met het vingertje wijzen en gedane zaken nemen geen keer maar je leert wel van alles.

 • Jan Arthur

  Dierenvriend of mensenhatzr?

 • Jan Arthur

  Mensenhatzr bedoel ik

 • Jan Arthur

  Mensenhater bedoel ik

 • trijnie

  Jan Arthur, moeilijk woord hè?

 • Flyinghollander

  Trijnie, ja want het zijn geen vrienden van dieren, maar 'door geslagen idioten die andere hun mening opdringen!'

 • Jan Arthur

  Ja Trijnie, voor mij is het zeker een moeilijk woord om te tikken, want mijn vingers zijn te dik, lol!
  Ik denk Flyinghollander dat je me volledig verkeerd inschat,want ik ben geen doorgeslagen idioot die iemand anders mijn mening opdringt maar ik ben wel iemand die zelf in de branche werkt, onderneemt en handelt!( wel in België, maar dat maakt eigenlijk niets uit).

 • Flyinghollander

  Jan,Mijn reactie ging over zogenaamde dierenvrienden alla M.Thieme en consorten maar als U denkt daar onder te moeten vallen.....

 • Jan Arthur

  Nee, ik val er zeker niet onder deze categorie. Sorry, laat ons zeggen dat dit een communicatiestoornis is. Zand erover!

 • groot7731

  Dit krijg je met boeren die meerdere locaties hebben en maar één keer in de 24 uur controleren. Zie het tijdstip dat het ontdekt werd!

 • Bison

  Jan Arthur,..een belg eh.
  Je weet wel wat manneke pies uitbeeld eh?,..zo van die Hollander met een belg in zijn ....d :-)

 • Flyinghollander

  Groot7731 waar zie jij tijdstippen in dit stukje?

 • agratax2

  groot7731. als jij gelijk hebt dan is het zeker zorg om de stallen van (stil) alarm te voorzien en van andere noodvorzieningen. Een catastrofe als deze mag eenvoudig niet voorkomen. Ik weet dat de oude communistische maatregelen nl. 24 uur iemand in de stal geld kosten, maar die kunnen dit soort zaken voorkomen. Zijn we dat niet verplicht aan onze dieren?

 • groot7731

  @Flyinghollander, tijdstip staat op P2000 (site van politie e.d)

 • struisvogel21

  wat was het tijdstip dan? hoe lang kan een varkens stal eigelijk zonder ventilatie? iedereen is toch wel eens uren van huis??

 • trijnie

  Flyinghollander, waarom haal je mensen als Marianne thieme erbij? Wat heeft dat nu helemaal te maken bij het onderwerp?
  Heel veel mensen op dit forum kunnen zich alleen maar op een hatelijke, onbeschofte manier uitdrukken.
  Hardstikke jammer, want jullie vergiftigen jezelf en je wordt er doodongelukkig van.

 • trijnie

  Ik bedoel niet heel veel mensen, maar gelukkig maar enkelen. Ik moet proberen niet negatief te worden.

 • Flyinghollander

  wacht maar af dit komt terug door haar, maar misschien ben jij wat te naief

 • Jan Arthur

  @Bison,Nederlander of Belg, wat maakt het uit? We zitten ongeveer met dezelfde problemen die we misschien samen kunnen oplossen! Met 2 weet men meer dan alleen. Bovendien zijn we allen Europeanen, en jij???
  denk nooit dat iemand alleen de waarheid in pacht heeft. Maar dit niets ivm het onderwerp.
  @Trijnie, misschien heeft Flyinghollander gelijk. De tijd zal het uitwijzen. Je hebt er echt geen idee van hoe hard het er soms aan toe gaat. It's a mean world, vergeet dat nooit!

 • Romeijn

  Tragisch. Op het filmpje en via Google Earth zie je dat er mensen naast wonen. P2000 geeft aan dat de melding midden op de dag is gedaan. En toch heeft niemand het eerder in de gaten gehad. Ben benieuwd wat er aan gedaan gaat worden om herhaling in de toekomst te voorkomen. Van detectieapparatuur voor zwavelwaterstof heb ik nog niet gehoord. Relais met uitmelding op de ventilatoren plaatsen zou een oplossing kunnen zijn.

 • Bison

  Jan Arthur, was maar een grapje. ik kon het niet laten de zuiderbuur een beetje te poken.
  Ik had een belgische buurman hier en we maakten grapjes over en weer over belgen en hollanders.
  Ik zeg altijd,..en dag niet gelachen is een dag niet geleefd.
  Ik ben nu Canadees maar was geboren en getogen in de lage landen.

  But you are right,..It's a mean world out there

 • Jan Arthur

  @Bison, allang goed man. Was daarnet bij het verhaaltje van de boze wolf!
  Wat voor een lullen(sorry voor de uitdrukking) willen daar hun zegje doen! Ongelooflijk.

 • fokker1986

  ik denk alarm door schakelen naar mobiel erg helpt bij ons zitten er drie nummers achter de centrale alarm kast zodoende is er altijd iemand die kan reageren binnen redelijke tijd je voor komt nooit alles maar het helpt zeker !! ook AL MOET DAAR SOMS VOOR GEINVESTEERD worden


 • Bison

  Ja Jan Arthur ik vraagt je soms ook af of Holland geleid word vanuit een imbecielen instituut. lol

  Wist je dat de vaalsberg in Limburg onstaan was doordat men zei dat iemand er een cent begraven had.. ha ha

 • ja

  Is het volgens ikb niet verplicht een deugdelijk alarm,aggregaat te hebben .
  In de pluimveehouderij wel!!je moet er voor investeren ,maar varkens dood kost meer.over persoonlijke en imagoschade nog niet gesproken.
  Een fancom of Hotraco alarm met octalarm 3000 euro aggregaat met aansluitingen 7000 euro .350 varkens 50000 euro!! Sterkte voor de boer

 • massy

  Kan dit nieuws aub van deze pagina af waarom moet dit er zolang op staan.D e BOERDERIJ als vakblad moet toch beter weten.

 • pietje31

  noodstroomaggregaat gaat aan als de leverantie van stroom stopt. meestal zit het na de hoofdzekering, aardlek of ed. Dan helpt een noodstroom niet. Alarmering is essentieel, maar ook hier kan er altijd een probleem optreden met het door geven van het alarmsignaal naar de telefoon of semafoon. Drama's als deze zijn meestal een samenloop van kleine dingen met soms grote gevolgen. Al zijn installaties goed in orde en onderhouden nog kan er een communicatie probleem in de alarmering dit tot het gevolg hebben.
  iedereen met techniek ervaart dat er eens een storing kan optreden. Zelfs met de gerenommeerde merken. Zeg nooit dat overkomt ons niet!! veel sterkte!!

 • LouiseB

  'We gaan met frisse (tjonge jonge hadden de dieren maar frisse lucht gehad) moed verder' schrijft Dirk van Ginkel uit Scherpenzeel in de Dedemsvaartse Courant. 'Niemand' merkt hier iets van alleen mijn portemonnee'.
  Geen woord over het leed van de dieren, g e e n woord ! Hoe kan het bestaan dat je vanuit je hart zo gevoelloos, zo harteloos en respectloos bent. Het kan niet anders zijn, dan dat je dan een ongelooflijke HUFTER bent die het inderdaad, zoals bij alle veeboeren uitsluitend en alleen om het geld gaat. Deze dieren hebben al geen leven voordat ze dood gaan en dan moeten zo ook nog zoooo gruwelijk aan hun einde komen.

  Wel ben ik dankbaar dat ik wederom bevestigd wordt in hoe ik over boeren denk.

 • Romeijn

  Daar zou ik niet zo dankbaar voor zijn LouiseB. Het zijn geen verstandige uitspraken van die ene boer. Met generalisaties doe je de goeden te kort.

 • LouiseB

  Ach ik ben geboren en getogen op een boerderij, ik kan een boek schrijven over wat ik als kind heb gezien wat boeren hun dieren aan deden. En het is alleen maar slechter en slechter en respectlozer geworden. Dieren verworden tot 'dingen', tot vlees producenten. Dat we ons niet schamen.

 • W Geverink

  At LouiseB. Op de boerderij geboren en getogen? Ja dat zal wel. Als dat zo was geweest had je op deze website geen gal lopen spuwen.

 • alco1

  @ W Geverink De appel valt in het gemeen niet ver van de boom. Dus als Louise zo is zullen haar ouders ook wel geen dieren vrienden (Geen goede zorgzame boeren)zijn.

 • W Geverink

  Zo is het maar net alco1

 • Verhoek25

  Louise promoot op een valse wijze 'haar' stadsboerderij waar ze dieren gevangen houdt voor uitsluitend betaald menselijk doelloos vermaak. Hoe zwarter ze boeren maakt, hoe beter haar eigen inkomen. In haar videolink spreekt haar grote voorbeeld Paul McCartney, die eveneens een effectieve manier zoekt/zocht om zijn vleesvervanger-handel te promoten. Het voelt bij deze lieden erg goed dat ze hun eigen zwaar geschonden blazoen kunnen verbloemen door met gemanipuleerde primitieve beelden een kleine groep mensen zo zwart mogelijk te maken. Ik zou zeggen, wees er gelukkig mee, vleesconsumptie gaat wereldwijd nog verdubbelen. Steeds meer beelden die getuigen van verantwoorde veehouderij, daarbij verbleken uiteindelijk de zwartkijkers met dubbele agenda's.

 • Romeijn

  Het dierenleed van 350 gestikte varkens in een afgesloten schuur is maar moeilijk te vergelijken met dat van jaarlijks enkele honderden grote grazers in de open lucht die moeten worden afgeschoten wegens te slechte conditie. Toch verwacht ik hier wel wat meer zichtbaar zelfreinigend vermogen uit de agrarische wereld. Zijn we hier consequent bezig?
  Kan iemand aangeven of zo'n directeur-in-varkens ook door zijn omgeving wordt aangesproken?

 • LouiseB

  Correctie: 530 varkens. Uw laatste opmerking doet mij deugd.
  Maar ook dat zal hem weinig doen, want wat dieren welzijn betreft wordt een veeboer NOOIT mens. It's all about money.

Laad alle reacties (34)

Of registreer je om te kunnen reageren.