Varkenshouderij

Nieuws 53 reacties

Varkens Vandaag reageert met 'Kom Varkens Kijken'

Erp - Varkens Vandaag reageert op de graffiti-actie van Varkens In Nood met een tegenactie. De dierenactivisten brachten de afgelopen dagen graffiti aan op fietspaden in varkensrijke gebieden in Nederland.

Met hun actie “Varkens je ziet ze niet, maar ze zijn er wel” vragen ze aandacht voor hun standpunt. Varkens Vandaag zocht de samenwerking op met Stap in de Stal en reageerde op de actie met een uitnodiging aan het publiek “Kom Varkens Kijken”. Met hun actie nodigen de ondernemers iedereen uit om zelf te komen kijken en ervaren hoe varkens in Nederland leven en hoe varkenshouders elke dag voor hen zorgen. Op 14 en 15 september wordt het jaarlijkse Weekend van het Varken georganiseerd. Negenendertig boerderijen met varkens zijn dan geopend voor het publiek. Iedereen is uitgenodigd om de varkenshouderijen uitgebreid te bekijken en vragen te stellen aan de boer en boerin. Vanwege de hygiëneregels binnen de varkenshouderij is het niet mogelijk om zo maar een stal binnen te lopen. Omdat veel varkenshouders hun passie voor varkens graag met het publiek delen, creëren zij steeds vaker zichtstallen. Samen met de stichting Varkens in Zicht zijn er door heel Nederland al 25 zichtstallen gerealiseerd met een aparte zichtruimte waar de bezoekers in de stal kunnen kijken.

De stichting Varkens Vandaag heeft als doel positieve publiciteit te werven over de varkenshouderij in de media. Zij kwam op het idee om de actie van Varkens in Nood aan te grijpen om het publiek uit te nodigen om varkens te komen kijken. Ze hing spandoeken op graffiti-plekken en benaderde honderden regionale en landelijke media met een persbericht en foto. Daarin nodigt ze het publiek uit voor het Weekend van het Varken en de zichtstallen in Nederland. Varkens Vandaag voerde de actie uit in samenwerking met Stap in de Stal.

Jolanda Mijs

Laatste reacties

 • schoenmakers1

  zeer goede actie van varkens vandaag

 • dekil

  goed bezig

 • boerepower

  haat aan klote varkens in nood!! al die A-Dammers kannen tievfs kriegen,,,,,,Varkens in Zicht, julie zijn Geweldig, dank julie wel!!,,,

  groetjes,
  =)

 • anton1937

  De enige juiste manier is de tegenactie van varkens vandaag. Kom kijken in onze stallen. Prima initiatief,zoblijven doorgaan.

 • w v gemert

  goede reactie

 • Wim 1

  Zo zie je maar weer dat de techniek met luchtwassers toch werkt en dat de bedrijven goed worden ingepast in de omgeving en daarom moeten aangeven waar varkens zijn.

 • trijnie

  Sorry hoor, eerst dacht ik: leuk, maar daar gaat het al mis: vanwege de .....is het niet mogelijk om de stal in te lopen. Nou ja.
  En die 'zichtstallen' ik zou haast zeggen dat is boerenbedrog al vloek ik nu natuurlijk wel in dit gezelschap.
  Nee mensen dan ook echt open kaart spelen gewoon zoals het echt is. Een gewone stal en geen etalage.

 • Hogman1

  Beste Trijnie ... hebben we je dit nou al niet 1800 keer uitgelegd.

 • trijnie

  Hoezo hoghman, ik wil het zien zoals het is. Niet mooier en niet slechter.
  Gewoon lekkere vieze, dikke varkens en geen mooie, schattige Rose biggetjes.
  Zoveel vuil zullen bezoekers toch ook niet meebrengen? Hoewel...nu praat ik tegen beter weten in, zeker nadat ik een boek over dierziekten heb gelezen.
  Maar kun je begrijpen dat die etalages niet het ware varkens leven laten zien?

 • varkenshouder1

  Trijnie, volgens mij als je het vraagt kun je bij iedere boer komen kijken, ook bij niet-deelnemers van het 'Weekend van het Varken'.
  Natuurlijk wel eerst vragen want ik loop ook niet zomaar ergens binnen zonder aan te bellen.

 • ast

  trijnie waarom toch zo achterdochtig. zoals de waard is .... .
  Varkens vandaag prima reactie, zo maken ze zelfs reclame voor het weekend van het varken.

 • Hogman1

  Trijnie vorige week attendeerde ik je op zichtstallen ,open deurdagen en de mogelijk om aan een oude boer te vragen waarom we met stro gestopt zijn .
  Je reactie was dat je in een koeiengebied woonde en nog nooit bij een varkensboerderij was geweest.
  Heb je dan afgelopen week en een zichtstal en een andere stal bezocht met vieze vette varkens ????
  Immers jou stelling is dat die etalages niet het ware varkens leven laat zien.
  Je hebt toch niet stiekem die WD site bezocht ...want daar mocht ik je niet van verdenken vorige keer.

 • boerepower

  trijnie, praat niet over zaken waar je zelf niks van weet/ geen ervaring mee hebt,,,,,,

  gr
  =)

 • trijnie

  Hogman, ik kan toch niet zomaar bij een wildvreemd bedrijf, boer, gaan vragen of ik in hun stal mag kijken?
  Ze zien me aankomen.

 • trijnie

  Boerepower(zwakke) ik praat over een mens die zijn woorden moet kuisen.
  Klopt, wat de varkens betreft, daar weet ik alleen maar van dat ze leuke flaporen en een krulstaart hebben, sorry hadden. En ook nog dat een karbonaadje op je bord erg lekker kan zijn.

 • trijnie

  Varkenshouder1, ik zou heel graag in een boerenbedrijf gaan kijken, of het nu een varken, kippen of koeienbedrijf is. En dan zou ik in een gangbaar en in een bio bedrijf willen kijken. Het interesseerd me gewoon. Je ziet zoveel stallen onderweg als je van A naar B moet. Stallen die absoluut niet stinken, stallen waar het stof bij de ventilatoren dik op het dak ligt en die een uur in de wind stinken enz.
  Maar ik heb het idee dat die etalagestallen een voorbeeldfunctie hebben waar het 'rozengeur en maneschijn is' .

 • varkenshouder1

  Dus je praat ergens over Trijnie zonder het gezien te hebben. Als je jezelf bekend maakt zorg ik dat jij op veel varkensbedrijven mag komen kijken. Groot en klein en geen deelnemers van 'Weekend van het Varken'.
  Dat staartjes ingekort worden klopt en de flaporen hebben ze nog steeds.
  Dat ze op elkaar gestapeld in stallen liggen is onzin en ook dat ze allemaal in etage`s liggen klopt niet. Je spreekt veel uit wat niet klopt dus zou ik eerst maar eens gaan kijken. Wat het Weekend van het Varken betreft zijn dit gewone praktijkbedrijven en geen gesubsidieerde tentoonstellingen zoals de rest van de maatschappij gebruikt om hun spullen te promoten!!!

 • trijnie

  Varkenshouder 1 even wat rechtzetten: ik heb het niet over gestapelde varkens en de etalages is mijn benaming voor de zichtstallen. Daar bedoel ik niks kwaad mee.
  Ik vind her jofel dat ik mag komen kijken, zo bij de boer(in) alleen lijkt me ook veel echter en gezelliger. Toch is het goed dat jullie open dagen houden en de mensen het ook van de andere kant dan die van we kunnen zien. Toch moeten de veehouders niet zo ageren tegen WD.Ze doen ook wel goede dingen zoals de veetransporten aan de kaak stellen.
  Het zijn toch levende wezens met dorst- en honger- en angstgevoelens net zo goed als de mens. Vooral die lange afstanden zijn niet in de haak en als veehouder zul je daar toch ook niet mee kunnen leven, denk ik zo.

 • trijnie

  Goed, ik, mijn man ook, gaan graag op visite bij de varkens.
  Ik zal vragen bij Boerderij of ze mijn mailadres willen doorgeven aan u, het zou gemakkelijk zijn om hier gelijk mijn mail te geven maar dat lijkt me niet verstandig. Er zijn altijd heethoofden die niet het goede willen en het niet kunnen laten hun haat te spuwen.
  Ik hoop dat het goed gaat want ik zou ook contact met iemand anders maken,
  Maar ik kreeg een mail terug dat de bewuste persoon niet te vinden was?..

 • varkenshouder1

  Okè Trijnie, Ik wacht af.
  Ben het niet met je eens over WD, want die hebben uiteindelijk èèn doel en dat is alle landbouwhuisdieren NL uit. Ik denk dat de sector alleen zaken moet doen met de Dierenbescherming en WD links moeten laten liggen.

 • trijnie

  Varkenshouder, je hoeft het niet met mij eens te zijn, het is goed dat mensen met verschillende meningen in de wereld staan.
  Zolang we mekaar maar niet verguisen en de oorlog verklaren.
  Maar wist u ook dat W.D. iedere week een mail verstuurt met diervriendelijk vlees, eieren en vleesvervangers, produkten die bij verschillende winkels in de aanbieding zijn?
  Dat is toch ook weer een gratis reclame en mooi meegenomen voor wie het aangaat.

 • varkenshouder1

  Juist die reclame`s zorgen er voor dat producten onder kostprijs verkocht worden en daardoor investeringen in welzijn onder druk komen. WD wil bijvoorbeeld van de plofkip af en dan moet je dat soort reclame`s zeker achterwege laten.
  Uiteindelijke doel is weg met de veehouderij en dat heeft WD in het verleden ook uitgesproken. Zolang zij die gedachte hebben kunnen ze niet serieus genomen worden.

 • zwbig

  Trijnie is bij mij ook welkom want wij hebben niets te verbergen in de stal.
  Ik denk alleen dat anderen (WD, PvdD, e.d.) een verborgen agenda hebben en niet
  zeggen wat ze bedoelen en meestal ook niet weten waar ze over praten.

 • varkensboerk

  Trijnie, de link vleesvervangers en WD lijkt hoef ik toch niet meer uit te leggen? Als je net zo kritisch kijkt naar WD, zoals je naar de varkenshouderij kijkt, moet je toch door die eenzijdige propaganda kunnen prikken?

 • boerepower

  HA, trijnie hou jij maar ff je mond,, als er 1 slap is ben jij het wel,,, wij boeren werken kei hard voor een lekker stuk vlees 14 uh perdag 7 dagen perweek 51(1week op vakantie :)) weken in het jaar,, en dan zijn er ook zulk tuig als joe die dan een beetje slecht comentaar lopen uit te zwatsen,,,, duzz zoek je eigen ding,,,,,

  gr
  =)

 • Eigenmeningmag

  Trijnie, op www.stapindestal.nl kun je de deelnemende bedrijven terugvinden. Je bent van harte welkom om het persoonlijke gesprek aan te gaan op een nette manier. Jammer dat op dit platform het fatsoen wel eens ontbreekt.
  Nogmaals van harte welkom !!

 • trijnie

  Aan allemaal, trijnie is niet links maar ook niet rechts, is niet voor wakker dier en niet voor jullie, en daar bedoel ik mee te zeggen dat ik niet weet hoe het in jullie stallen is. Wakker dier dramt de laatste tijd ook teveel door met de ploffers, dat gaat hun beslist zieltjes kosten.
  Maar sinds ik de MKZ. Heb gezien de grijpers met de beesten heb ik het moeilijk met vleeweten. Sinds die tijd zijn wij halve vegetariër
  en heb ik niets meer uit de gangbare vleesproduktie gekocht. Een andere manier om te protesteren kon ik niet vinden.
  Ik mag dan geen boer zijn en het kostte me niks maar ik was er kapot van.
  Ik heb het als vreselijk ervaren omdat het ook om gezonde dieren ging.

 • groot boerdam

  Trijnie je hebt ook een uitnodiging van Ruben1979 gehad om bij de vleeskuikens te komen kijken.
  Ben je daar al geweest,je bent ook welkom bij zwbig ga daar eerst eens naartoe en trek daar je conclusie want nu praat je als een kip zonder kop.

 • trijnie

  Boerepower, je werkt echt te hard, het gaat je niet in de kouwe kleren zitten.
  Rustig aan kerel, anders veelt het lijntje.
  We zullen er maar een geintje van maken, niet dan?
  Zo een kwaje zul je ook niet zijn.....hoop ik.

 • trijnie

  Grootboerdam, nee, ik ben nog niet bij Ruben geweest. Ik heb hem al achter de broek aangezeten, maar hij liet via dit forum weten dat hij druk, druk, druk was, dus moet ik nog maar even geduld hebben.

 • trijnie

  Grootboerdam, een kip zonder kop treurt niet om dieren die door MKZ of gekke koeien ziekte geruimd worden, niet aardig gezegd.
  Ik zal een kijken op de linkdie emf doorgaf.

  Bedankt nog emf

 • opafan

  Zeg trijntje, kun je wel half vegetarisch zijn of is dat gewoon meelopen?????

 • trijnie

  Opa fan, bedoelt u dat ik van twee walletjes eet? En ik loop zeker niet mee want dan had ik iedere dag een Mega kilo -knaller of plofkip op mijn bord.
  Nee ik zie het als een uitdaging om lekker te koken zonder vlees.
  En dat gaat ook heel goed want de landbouwsector zorgt voor eieren en zuivel en bonen. Prima eiwitten waar je je creativiteit aan kwijt kunt.
  Sorry voor de vleesproducenten, aan mij valt niet veel te verdienen.

 • trijnie

  Opa fan, bedoelt u dat ik van twee walletjes eet? En ik loop zeker niet mee want dan had ik iedere dag een Mega kilo -knaller of plofkip op mijn bord.
  Nee ik zie het als een uitdaging om lekker te koken zonder vlees.
  En dat gaat ook heel goed want de landbouwsector zorgt voor eieren en zuivel en bonen. Prima eiwitten waar je je creativiteit aan kwijt kunt.
  Sorry voor de vleesproducenten, aan mij valt niet veel te verdienen.

 • trijnie

  Zwbig,bedankt voor je uitnodiging, maar kun je hier aangeven waar je ongeveer in nederland zit?
  Er waren op de site kom in de stal wel een paar stallen bij die mij aanspraken. Met name de bio en het gemengde bedrijf.
  Maar ik voel niet voor een open dag, heel leuk voor gezinnen voor een dagje uit, maar ik wil het liever beleven in alle rust.

 • boerepower

  HA trijnie, werken is gezond! echte boeren hebben alles over veur een bedrief,,

 • BW

  Het begint hier zo langzamerhand een theekransje je worden.

 • boerepower

  hahah idd,, achjoh,

 • trijnie

  BW. Wist je nog niet dat een theekrans heel gezellig kan zijn, het is net zoiets als mannen aan de tap met een biertje .....

 • BW

  Trijnie, je praat een hoop, bent al honderd keer uitgenodigd om op bedrijven te gaan kijken, en nog steeds heb je geen aktie ondernomen. Ik waardeer je interesse maar ik vraag me werkelijk af hoeveel kansen jij nodig hebt om je eens echt te verdiepen in de echte wekelijkheid. Stap eens op uit dit theekransje en doe iets met al die uitnodigingen want je praat als een kip zonder kop over zaken als dierenwelzijn.

 • zwbig

  Trijnie, zw staat voor zuidwest, dus provincie Zeeland. Ik ben benieuwd of er een reactie komt via de redactie.

 • trijnie

  BW, dan moet jij mij maar eens vertellen hoe ik dit snel kan regelen.
  Ik heb zwilbig al gevraagd waar hij zo ongeveer woont en heb nog geen antwoord gekregen. En die open dagen , leuk voor gezinnen maar ik heb met mijn ouwe botten geen behoefte aan springkussens en zo.....
  Ik heb er echt zin in om te kijken in een stal, dat moet je van mij aannemen.
  Maar het kost me ook wel een beetje moeite om zomaar bij iemand ' aan te kloppen'.

 • trijnie

  Alle mensen , zwbig, dat wordt dus niet bij jou kijken, of ik moet het caravannetje uit de schuur halen en op weg gaan bv naar Veere.
  Naar de sbb camping, waren we eerder.
  Wij zitten tegen de grens van Drenthe aan nog net in Overijssel.
  Maar toch bedankt voor het aanbod.

 • BW

  Trijnie, op 14 en 15 sept. is het Stap in de stal. (WWW.stapindestal). Iedere dag kan je in zichtstallen terecht. (WWW.varkensinzicht.)Ieder weekend zijn er open dagen door heel Nederland (springkussen en zo zijn niet verplicht). Bij Varkens Vandaag kan je zo adressen opvragen om te gaan kijken En jij kunt nergens terecht?? Ik zou zeggen, waar een wil is, is een weg. Ik zelf woon in zuid-oost brabant. Ik hoor het wel.

 • varkenshouder1

  Trijnie, Ik zou zeggen bel Johnnie Hoogenkamp of Eric Steeghink en die helpen je verder als je in die hoek zit en niet ver wil rijden. Of neem contact op met dagelijks bestuurder van de NVV Theo Duteweerdt en die helpt je ook verder.
  Kijk voor zijn nummer op de site van de NVV. Waar een wil is , is een weg en dat geld ook voor jou. Deze mensen zitten in jou hoek van het land.
  Dat is beter dan vanuit Drenthe gaan zitten roepen dat de stallen in Brabant en Limburg te vol zouden zitten.

 • trijnie

  Snotverdikkie, jullie moeten eens goed lezen, ik heb nergens geroepen dat de stallen in Brabant en Limburg te vol zitten.
  Dat is wat in jullie eigen gedachten zit en misschien denken jullie dat zelf wel.

  Ten tweede, en dat heb ik hier ook al uitgelegd: ik heb geen zin in een happening op een open varkensdag.

  Jullie moeten goed lezen en er niet zelf een uitleg aan geven.
  Luisteren is vaak nog belangrijker dan reageren.

  Maar ik ga in ieder geval naar zo' n zicht-voorbeeldstal gaan kijken.
  Hoewel ik betwijvel of ik daar het gemiddelde van een varkensstal zie.

 • varkenshouder1

  Als je twijfelt moet je de personen bellen die ik aangegeven heb en niet met een verkeerde indruk over de varkenshouderij blijven schrijven. Uit je reactie`s te zien heb je heel veel tijd over dus ik zou zeggen neem de moeite om het werkelijke beeld te bepalen.

 • trijnie

  Sorry, dat ik nu ook al kriegel wordt, maar het is echt waar dat heel veel mensen, boeren, zich gelijk in een 'hoek gedrukt voelen' en dat is niet nodig. Ik heb gewoon belangstelling voor het reilen en zeilen in deze sector.
  En ik heb mijzelf ook al vaak afgevraagd naar het waarom, maar daar kan ik niet achter komen. Het is er gewoon. Misschien komt het wel omdat ik uit een boerenfamilie kom, het bloed verloochend zich niet.
  Ik heb al op de site gekeken en het een en ander gevonden, ik wil ook best wel een stukje rijden maar Zeeland en Brabant dat ligt me te ver uit de buurt.

 • trijnie

  Varkenshouder1, en veel tijd heb ik ook niet over, maar je hebt gelijk, zit teveel op deze site. En hoewel het zondag is, heb ik al een hele strijk achter de rug. En wat denk je van een bunder sier-moes- en fruittuin?
  Echt niet alleen varkenshouders zijn druk.

 • boerepower

  HAHAHA,, word hier echt een oude teutebelln hoek

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • Beheerder
  Redactie

  @trijnie: Naar welk adres heb je het verzoek gestuurd? Dan ga ik daar even achteraan.

  @allemaal: Graag terug naar het originele onderwerp. Het theekransje kan vast en zeker beter 'live' voorgezet worden. ;)

 • trijnie

  Ik heb het verzoek aan: klantenservice@reedbusiness.nl verstuurd.

  Maar ik heb het verzoek denk ik niet genoeg toegelicht want ik kreeg een mail terug dat de bewuste persoon niet in hun personeelsbestand voorkwam.......

Laad alle reacties (49)

Of registreer je om te kunnen reageren.