Varkenshouderij

Nieuws 2 reacties

VS-productie varkensvlees stijgt

Washington - Varkensvleesbedrijven in de Verenigde Staten produceerden in juli 835.000 ton producten. Dat is 7 procent meer dan in dezelfde maand vorig jaar.

Tot en met juli lag hun productie op 5,96 miljoen ton. Dat is 0,2 procent meer dan in de eerste 7 maanden van 2012. Het aantal Amerikaanse slachtingen steeg in juli met 6 procent naar 9,08 miljoen ten opzichte van juli 2012. Tot en met juli verwerkten Amerikaanse vleesbedrijven 63,72 miljoen vleesvarkens. Dat betekent een stijging met 0,5 procent ten opzichte van dezelfde periode van 2012. In Amerikaanse vrieshuizen lag in juli 273.000 ton varkensvlees. Dat is 4 procent minder dan in juni en 1 procent minder dan een jaar geleden. Dat blijkt uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van landbouw.

Laatste reacties

  • jan hien

    met groei bevorderaar in het voer, Rusland wilt het vlees niet hebben wat moet je dan met al dat vlees

  • W Geverink

    Je moet het hele plaatje bekijken. Veel biggen die voorheen werden afgemest in Canada verhuizen nu naar de midwestern states omdat de voerkosten daar lager zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.