Varkenshouderij

Nieuws 7109 x bekeken 4 reacties

Slachterij Ebergen failliet

Lith - Slachterij Ebergen in Lith is failliet verklaard. Het faillissement is woensdag uitgesproken door de rechtbank in den Bosch.

Het faillissement betreft Ebergen vlees BV en Ebergen Beheer BV. Curator is Meester Kurt van Dungen van DV advocaten in Den Bosch. Zowel directeur Adriaan Ebergen van het bedrijf als curator Van Dungen waren niet bereikbaar voor een nadere toelichting. Volgens insiders uit de vleeswereld waren er al langere tijd problemen bij het familiebedrijf. Ebergen had een capaciteit van 1.300 varkens per dag en 100 runderen per dag.

Volgens mensen uit de vleeswereld kon het bedrijf met deze capaciteit niet meer meekomen in het geweld van de grote bedrijven. Het bedrijf was eenvoudigweg te duur. Daar zou bovendien nog bijkomen dat het een vordering had op een slecht betalende grossier. Dat zou het bedrijf de kop hebben gekost. Ruim een maand geleden was Ebergen al gestopt met het slachten van varkens.

Laatste reacties

 • harley

  Gaat wel lekker zo ebergen weg, Druten Meppel ballering Helmond (vion) dicht. Frankrijk een groot slachthuis dicht, in Denemarken Jutland failliet. In Engeland karro foods een slachterij sluiten. Blijkbaar zit het geld toch niet bij de slachterijen.

 • cockie

  Goede bemerking, er is maar een winnaar. De consument.

 • harley

  Ja of de supermarkten

 • Elevage

  bedrijven moeten aan allerlei regels en regeltjes voldoen en dat wordt niet betaald. Zeker niet door de supermarkt/consument.

  Waardeloos natuurlijk, zulke bedrijven moeten gewoon voortbestaan en ondersteund worden in deze barre tijden. Banken waar blijven jullie????

Of registreer je om te kunnen reageren.