Varkenshouderij

Nieuws

Iets meer varkens in VS

Washington - De varkensstapel in de Verenigde Staten en Canada was in juni met 79,6 miljoen stuks net iets groter dan in juni 2012 en 2 procent groter dan in juni 2011. Dat blijkt uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van landbouw.

Amerikaanse en Canadese vermeerderaars hielden in juni 7,1 miljoen fokdieren. Dat is iets meer dan een jaar eerder en 1 procent meer dan in juni 2011. Het aantal vleesvarkens en biggen in de VS en Canada steeg het afgelopen jaar iets naar 72,5 miljoen.

De Amerikaanse varkensstapel in juni iets naar 66,6 miljoen stuks ten opzichte van een jaar eerder. Dat aantal lag wel 2 procent hoger dan 1 maart. Het aantal fokdieren in de VS steeg in juni iets naar 5,88 miljoen stuks ten opzichte van een jaar eerder. Het aantal vleesvarkens en biggen in de VS daalde het afgelopen jaar iets naar 60,8 miljoen.

In Canada hielden varkenshouders in juni met 12,9 miljoen stuks 1 procent meer dieren dan een jaar daarvoor. Het aantal Canadese fokvarkens steeg tussen juni dit en vorig jaar iets naar 1,22 miljoen. De omvang van de vleesvarkens- en biggenstapel steeg het afgelopen jaar met 1 procent naar 11,7 miljoen.

Of registreer je om te kunnen reageren.