Varkenshouderij

Nieuws 1024 x bekeken

Helft EU-leden voldoet nog niet aan verbod zeugboxen

Londen – De helft van de lidstaten van de Europese Unie voldoet nog altijd niet aan het verbod op zeugboxen dat op 1 januari jongstleden is ingegaan.

De Commissie heeft tegen negen landen een procedure gestart en heeft de zaak in vijf landen, waaronder Nederland, nog in onderzoek.

Dat meldt de Britse National Pig Association (NPA) op basis van gegevens van de Europese Commissie. De NPA dringt er daarom bij winkeliers en andere voedingsbedrijven nogmaals op aan ‘illegaal geproduceerd varkensvlees’ te weren. De bond heeft al eerder de namen van bedrijven die ‘goed vlees’ verkopen of gebruiken openbaar gemaakt op een Wall of Fame en gaat nu in winkels en de horeca ook zelf prikcontroles houden om te zien of het varkensvlees aan de in de EU geldende eisen voldoet. "Volgens onze schatting werden begin dit jaar 40.000 varkens per uur van illegaal-werkende fokkerijen bij de abattoirs afgeleverd. Omdat ons land 60 procent van het varkensvlees invoert, bestond de angst dat veel Britten onwetend de handel in illegaal geproduceerde varkens zouden steunen."

Of registreer je om te kunnen reageren.