Varkenshouderij

Nieuws 1389 x bekeken

Hedgefonds frustreert Chinese overname Smithfield

New York - Een Amerikaans hedgefonds, Starboard Value, zoekt steun van andere investeerders om de overname van vleesverwerker Smithfield Foods door een Chinese branchegenoot te dwarsbomen.

Dat meldde financieel persbureau Bloomberg op gezag van ingewijden.

Het Chinese Shuanghui bracht eind mei een bod uit van 4,7 miljard dollar (3,5 miljard euro) op Smithfield, 's werelds grootste producent van varkensvlees. Inclusief schulden bedraagt de waarde van de voorgestelde transactie 7,1 miljard dollar. Daarmee is het de grootste overname ooit van een Amerikaans bedrijf door een Chinese onderneming.

Starboard, dat een belang van 5,7 procent heeft in Smithfield en zich al van meet af aan tegen de overname verzet, probeert nu een consortium bijeen te brengen dat het Chinese bod kan overtreffen. Als dat lukt, zou het voedingsmiddelenbedrijf worden opgesplitst.

Of registreer je om te kunnen reageren.