Varkenshouderij

Nieuws 3 reacties

Fransen eten meer varkensvlees

Parijs – De Franse consument eet de laatste maanden weer wat meer varkensvlees dan een jaar geleden. Dat gaat ten gunste van de invoer, die in de periode januari tot en met mei met 5 procent is toegenomen.

De varkensproductie in Frankrijk begint weer een stijgende lijn te vertonen, na tijdenlang onder het niveau van vorig jaar te hebben gelegen. In mei werden 5 procent meer dieren geslacht, in juni lag dat volgens voorlopige cijfers op 4 procent. Over de eerste vijf maanden van dit jaar komt de varkensslacht daarmee uit op bijna 10,2 miljoen dieren, dat is nog niet 1 procent lager dan een jaar eerder. De invoer van levende varkens lag in deze periode weliswaar 37 procent lager op 63.015 dieren maar de invoer van varkensvlees nam juist met ruim 5 procent toe naar 256.500 ton. Tegelijk kon Frankrijk zelf tot en met mei 290.200 levende varkens uitvoeren, een toename met bijna 22 procent, terwijl de export van varkensvlees met 270.000 ton op hetzelfde niveau bleef als vorig jaar.

Laatste reacties

 • fjam

  jaha laat die Fransen maar schuiven die weten wel wat lekker is . lol.kennen altijd nog gras surregaten gaan eten en gelijk hebben ze.

 • mau

  zoveel cijfers dat je door de bomen 't bos niet meer ziet .
  Résumé : import en export van varkensvlees is bijna gelijk ,
  export van levende varkens véél groter dan import .
  Dit komt doordat ze in Duitse slachterijen met oost-europeanen werken van
  4 euro per uur . Sociale dumping heet dat , dumping tegen veel te lage prijzen
  van arbeid (loon en sociale lasten) . Vandaar dat er veel arbeidsintensieve activiteiten in Frankrijk verlies leiden .
  Maar ja , op deze site wordt dan gelijk over subsidie trekkers gesproken ,
  de wereld is zó lekker simpel als je dat zelf ook bent .

 • ruud.peys1

  op deze site en in Boerderij is al vele malen geschreven over de sociale dumping door de lage Duitse arbeidskosten en de problemen die dat in Frankrijk - volgens de Fransen - veroorzaakt. En ik weet niet waar je het woord subsidie-trekkers vandaan hebt, dan kan ik zelf in dit bericht niet vinden

Of registreer je om te kunnen reageren.