Varkenshouderij

Nieuws 1565 x bekeken 1 reactie

Forse daling varkensslachtingen

Voorburg - Nederlandse slachterijen verwerkten in mei 1,18 miljoen vleesvarkens. Dat is 9,6 procent minder dan in mei 2012. Tot en met mei verwerkten Nederlandse slachterijen 5,97 miljoen vleesvarkens.

Dat betekent een daling met 2,3 procent ten opzichte van de eerste vijf maanden van 2012. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

De ontwikkeling van het aantal varkensslachtingen in Nederland is tegengesteld aan de Belgische situatie. Belgische slachterijen verwerkten in mei ruim 1 miljoen vleesvarkens. Dat is 4,2 procent meer dan in mei 2012. Tot en met mei maakten ruim 5 miljoen dieren hun laatste rit naar een Belgische varkensslachterij. Dat is 4,8 procent meer dan in de eerste vijf maanden van 2012. Dat blijkt uit cijfers van het Belgische statistiekbureau Statbel.

Niet alleen Belgische slachterijen maar ook Duitse varkensvleesbedrijven verwerkten meer vleesvarkens. Zo maakten 29,2 miljoen dieren in de eerste helft van dit jaar hun laatste rit naar een Duitse slachterij volgens het Duitse statistiekbureau Statistische Bundesamt. Dat is 1,2 procent ofwel 334.900 vleesvarkens meer dan in de eerste 6 maanden van 2012. De Duitse import van buitenlandse dieren steeg met 233.700 stuks, terwijl de aanvoer van binnenlandse vleesvarkens met 101.200 stuks omhoog ging.

Eén reactie

  • theo rovers

    als we als varkens houders afspreken dat we nu weer terug willen naar een geslacht gewicht van een vleesvarken van 85kg dan heb je nu minder aanbod en minder kilo,s dan is de opbrengst mischien wel het dubbele voor de vleesvarkens boer, wie doet mee????

Of registreer je om te kunnen reageren.