Varkenshouderij

Nieuws 2295 x bekeken 3 reacties

Duitse varkensbeurs 2 cent hoger

In Nederland stellen handelspartijen dat de varkensmarkt wat moeizamer verloopt dan in de voorgaande weken. Dat komt omdat er wat prijsdruk zit op de verkoop van met name de nekken en middels.

Desondanks blijven de varkensprijzen van de verschillende afnemers in Nederland onveranderd.

Nederland volgt met het stabiele prijsniveau de ontwikkelingen op de Duitse markt. Daar beheerst het krappe aanbod van slachtrijpe varkens de prijsonderhandelingen. Op de Duitse internetbeurs voor vleesvarkens werden op woensdag meer varkens aangeboden dan een week geleden. Desondanks werden alle dieren verkocht tegen prijzen die met gemiddeld €1,87 per kilo 2 cent hoger liggen dan vorige week. De Duitse bond van vleesvarkenshouders ISN concludeert daaruit dat het aanbod aan levende varkens op dit moment niet voldoende is voor de vraag vanuit de slachterijen.

Afhankelijk van de ontwikkelingen in het aanbod is een prijsstijging voor de komende slachtweek niet uit te sluiten, voedt de Duitse bond van varkenshouders de hoop van zijn leden op hogere prijzen. De slachterijen zullen daarin niet zomaar meegaan, want ook in Duitsland wordt steeds meer geklaagd dat de vleesverkoop slechter loopt. Vorige week is het aantal slachtingen in Duitsland iets afgenomen, terwijl ook de slachtgewichten iets lager uitvielen.

Prognose: stabiel.

Laatste reacties

  • detelg1

    Joehoe redactie. Wakker worden!!! plus drie!!!!!

  • john.ramaker1

    @detelg1 Plus 3 cent geldt voor de Vereinigungspreis en de noteringen van de slachterijen. De internetbeurs in Duitsland is eerder deze week (woensdag) wel met 2 cent omhoog gegaan als voorbode. Maar bedankt voor de reactie.

  • detelg1

    Klopt had ik na de tijd ook gezien. bedankt voor de reactie van de redactie.

Of registreer je om te kunnen reageren.