Varkenshouderij

Nieuws 989 x bekeken 3 reacties

CIWF keert zich tegen Russische ruimingsmethoden

Moskou - De dierenwelzijnsorganisatie Compassion in World Farming (CIWF) keert zich tegen de manier waarop de Russische vetarinaire autoriteiten de Afrikaanse varkenspest te lijf gaan.

De organisatie is vooral tegen de praktijk dat dieren bij ruimingen levend worden verbrand of begraven.

Volgens de veterinaire dienst Rosselkhoznadzor is levend verbranden of begraven de beste manier om de Afrikaanse varkenspest te lijf te gaan. Compassion in World Farming (CIWF) is in actie gekomen tegen deze praktijken nadat er foto's en filmmateriaal opdoken waarin het lijden van de dieren duidelijk zichtbaar is. CIWF heeft de autoriteiten opgeroepen te stoppen met deze martelpraktijken. Ook heeft CIWF de internationale organisatie voor diergezondheid OIE, opgeroepen een standpunt in te nemen tegen deze praktijken. De organisatie vindt dat de OIE de Russen op zou moeten roepen om te stoppen met deze praktijken. De organisatie wijst er op dat de Russische praktijken in strijd zijn met de OIE-standaarden voor ruimingsmethoden in de strijd tegen besmettelijke ziekten.

Het plan van Polen om een kilometers lang hek te zetten op de grens met Rusland en Wit-Rusland is van de baan. Vorige week doken berichten over deze plannen op op internet. Het plan is als onhaalbaar naar de prullenbak verwezen. De grens is vele kilometers lang en loopt door soms onherbergzaam gebied. In plaats daarvan wil Polen de al sinds 2011 bestaande monitoring van de grens met Wit-Rusland en Rusland uitbreiden en intensiveren. Er zijn hierover gesprekken gevoerd met de Europese Commissie. Ook Litouwen heeft overwogen een hek te bouwen, maar ziet daar eveneens van af. Het land wil nu een varkensvrije zone van 10 kilometer breed langs de grens met Wit Rusland en Rusland en verder vasthouden aan strenge grenscontroles.

Jolanda Mijs

Laatste reacties

 • koestal

  geen actie van lekker dier of van Marianne Thieme dus !

 • J.Smale11

  Als varkensboer vind ik levend begraven of verbranden ook een moreel ontoelaatbare methode. Ik begrijp niet hoe mensen dit voor zichzelf kunnen verantwoorden. Het moet toch mogelijk zijn de varkens eerst op een fatsoenlijke manier te doden of bedwelmen??

 • trijnie

  Het is een schande, mensen doen maar met de beesten alsof deze geen gevoel hebben en niet kunnen lijden.
  Mensen, hoogstaande wezens? Vergeet het maar.

Of registreer je om te kunnen reageren.