Varkenshouderij

Nieuws 753 x bekeken

Britten krijgen toegang tot varkensmarkt Australië

Londen - Britse varkensvleesbedrijven kunnen hun producten voortaan naar Australië exporteren. Daarover hebben de autoriteiten van beide landen overeenstemming bereikt.

Dat meldt de Britse vereniging van varkensvleesexporteurs BPEX op ThePigSite. BPEX zal het Britse varkensvlees promoten op de beurs Fine Food Australia van 9 tot 12 september in Sydney. Australië is een importeur van varkensvlees, bestemd voor verdere verwerking. Australische verwerkers moeten het buitenlandse vlees koken om de gezondheidsstatus van Australische varkens te beschermen.

Exportmanager Jean-Pierre Garnier van BPEX is blij met de toegang tot de Australische markt. "We ondervinden daar weliswaar een zware concurrentie van gevestigde exporteurs, zoals Denemarken, Nederland, Canada, de Verenigde Staten en België, die ook aanwezig zijn op de beurs. We produceren een hoge kwaliteit varkensvlees, dat voldoet aan de welzijnseisen van het Australische Red Tractor-merk. Australië is één van de landen waar welzijn van landbouwhuisdieren echt telt", legt hij uit.

Of registreer je om te kunnen reageren.