Varkenshouderij

Nieuws 1690 x bekeken 3 reacties

Zeug met acht biggen gevonden op Holterberg

Holten - De Holterberg bij Holten is normaliter een rustige plek waar je geen rondzwervende varkens of zwijnen verwacht. Zwijnen mogen er zelfs niet eens voorkomen.

Een fietsende voorbijganger stuitte dinsdag echter op die Holterberg op een zeug met acht biggen. Volgens de politie, die werd ingeschakeld, gaat het om dieren van het Kune Kune-ras, een ras van minivarkens dat vaak als hobbydier wordt gehouden. De politie heeft de dieren naar een opvangadres gebracht.

De herkomst van de dieren is onbekend. Volgens een jachtopziener die ook te hulp was geroepen moeten de dieren zeker een week hebben rondgezworven op de Holterberg en omgeving. De conditie van de dieren was matig. Vooral de zeug was in slechte conditie, zo liet de politie weten. Wat er verder met de dieren gaat gebeuren is nog niet duidelijk.

Laatste reacties

  • Cees Oostrom.

    Zijn ze zo weinig waard?

  • joannes

    Als rsico zijn ze veel te veel waard, om te laten lopen!

  • beertje

    het lijken wel twee dezelfde artikelen met twee verschillende foto's. Hoe zien die varkens eruit?

Of registreer je om te kunnen reageren.