Varkenshouderij

Nieuws 8 reacties

Zeug doolt rond met 8 biggetjes

Holten - Een fietser zag dinsdag op de Holterberg in Overijssel tot zijn verbazing een zeug met acht biggetjes lopen. Hij waarschuwde de politie, die de varkensfamilie met hulp van een jachtopziener en passanten heeft gevangen. De dieren zijn naar een opvangadres gebracht.

Volgens de jachtopziener hebben de varkens gezien de slechte conditie van de zeug zeker een week door de bossen bij Holten gezworven, meldde de politie. Het zou gaan om varkens van de soort Kune Kune, een klein type varkens dat meestal als hobbydier wordt gehouden. De politie zoekt naar de eigenaar.

Laatste reacties

 • peterm

  De foto is zeker geen kune kune lijkt meer een meishan

 • Biggemans

  Onmiddelijk afmaken, voordat de grenzen bij jullie gesloten worden.

 • PetervanKempen

  Tsja, het is vakantie tijd , he?
  Dan komen de dierenliefhebbers uit de stad pas goed voor het voetlicht.
  Zullen wel niet gechipt zijn, want te duur, net als bij die duizenden katten die de weinige overgebleven echte inheemse dieren ijverig om zeep brengen.
  Maar we houden wel heeeeel veeel van dieren in Nederland hoor, en we zijn allemaal tegen die wrede boeren die voor gewin, stel je voor, varkens fokken!

 • Elevage

  nou dat lijkt me duidelijk: geen registratie, geen herkomst, dus afscheid van nemen.............. zo gaat dat ook bij de andere veehouders!!

 • van der Vlies

  Kijk maar op marktplaats..
  Daar is de eigenaar te vinden woont in Markelo.

 • ed12345

  Het beest was gewoon met de kinderen op vacantie in de bossen

 • podolski

  Wat is dat voor domme zure opmerking van Kempen? Denk je dat er één stedeling in Nederland is die ruimte heeft voor een zeug met acht biggetjes? Maar zuur zijn kan ik ook. Ik zou zeggen opzetten die zeug, en dan in het museum zetten naast de dominomus, als 'de enige zeug in Nederland die in de aarde heeft kunnen wroeten'.

 • PetervanKempen

  @Podolski: Inmidels is er een overaanbod van overal losgelaten en gedropte wanstaltige gedrochtjes die als hangbuikzwijn door het leven gaan. Vinden een 'thuis' bij 'dierenliefhebbers die vaak in de stad wonen omdat ze in het begin vooral zo schattig zijn en op een klein vlak te houden, bij mensen dus die echt niet een greintje boeren bloed in hunn aderen hebben vloeien. worden gedumpt zodra ze niet schattig meer zijn , geld gaan kosten en de lol eraf is. Iemand die deze varkens fokt voor het ras en een liefhebber is gaat heus wel op zoek in de buurt als ze onverhoopt uitbreken. Zwerfpartijen als hier kan alleen als dieren niet langer gewenst worden en dan is de voormalige eigenaar in mijn ogen een grote L.L.

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.