Varkenshouderij

Nieuws

Westfleisch start proef terugkoppeling slachtgegevens

Münster - De slachterij in Coesfeld van het Duitse vleesbedrijf Westfleisch gaat binnenkort proefdraaien met het systeem Black Box. Dat bevestigt inkoopdirecteur Heribert Qualbrink.

Met Black Box wordt slachtdata van varkens direct digitaal teruggekoppeld naar de boeren en ter beschikking gesteld aan de controlerende autoriteiten.

Black Box zit in Duitsland nog in een projectfase. Naast Westfleisch werkt slachterij Tönnies met Black Box en vleesbedrijf Bochumer-Fleischandel. Het totaal aantal varkenshouders dat de slachtgegevens digitaal ontvang via Black Box is nog beperkt tot 130.

De Duitse varkensvakbond ISN is blij met de stap van Westfleisch. Als het aan ISN ligt wordt ook in Nedersaksen de Black Box snel gemeengoed. De proef draait vooralsnog alleen bij slachterijen in Noordrijn-Westfalen. Certificering van Black Box moet nog plaatsvinden.

Of registreer je om te kunnen reageren.