Varkenshouderij

Nieuws 6312 x bekeken 17 reacties

Tönnies verliest Ruslanderkenning

Moskou - De Duitse slachtgigant Tönnies verliest per 25 juli het recht om bevroren varkensvlees naar Rusland te exporteren vanaf haar belangrijkste slachtlocatie in Rheda. Dat heeft Rosselkhoznadzor, vergelijkbaar met de NVWA, vandaag bekend gemaakt. Voor al haar andere locaties was Tönnies de exportvergunning al eerder kwijtgeraakt.

De exportvergunning wordt opgeschort wegens het aantreffen van enterobacteriën in het vlees. Ook vlees van slachterijen in België, Denemarken, China, Letland, Polen, Chili en Argentinië wordt om dezelfde reden geweerd. Vlees dat van deze slachterijen al onderweg is naar Rusland wordt pas toegelaten na aanvullend onderzoek.

Opvallend is dat juist deze week Vion toestemming kreeg voor export vanaf haar slachtlocaties Groenlo en Apeldoorn.

 

(Met dank aan K. Koenders van DAP Lintjeshof voor de vertaling.)

Laatste reacties

 • fjam

  ach.

 • Flyinghollander

  ach grote markt of stond dat niet op wikipedia Fjam?

 • fjam

  @Flyinghollander neen een uitroep voor het uiten van verrassing of pijn, bijvoorbeeld

 • Flyinghollander

  Welke verrassing of welke pijn?

 • fjam

  tsja das een lastige lol.

 • John*

  dat wordt leuke handel! tonnies zal de markt zo gaan bespelen dat de russen de varkens duurder binnen moeten halen dan toen ze ze nog bij tonnies kochten... vion kan nu wel leveren maar als tonnies de prijs zover opdrijft dat de karkassen geleverd door vion veel duurder worden!! dan zitten we als sector goed!

 • fire

  Geloof je dat zelf John??

 • ed12345

  toch wel triest dat er op zo'n groot bedrijf als reedbusiness niemand russisch kan vertalen

 • Flyinghollander

  Ed12345 heb de pdf gelezen van de russische keuring is niet zo makkelijk ivm vaktermen.

 • ed12345

  Heb inmiddels en @mail van Robbert Bodde ontvangen met de uitleg waarom :Helemaal logisch als de betreffende persoon weg is voor is voor medische redenen .Dus Robert sorry voor mijn critiek

 • kalkar

  Ed, als je iemand nodig heb dan zijn ze er niet. Of ze zijn ziek, of ze hebben een snipperdag, of ze hebben vakantie, of ze zitten in een vergadering, of ze zitten even niet op hun plek, of ze weten het gewoon niet. Kortom, je wint er geen oorlog mee.

 • BW

  DAP Lintjeshof lijkt van alle markten thuis. Goed gedaan jochie.

 • drientje

  Tonnies kunnen de inkoopprijs wel opdrijven, maar ze moeten het varken toch ook nog een keer verkopen. Hun slachtkosten zijn momenteel wel lager, maar of dit zo blijft is een vraag.

 • geen boer

  op landbouwgebied is het momenteel koude oorlog tussen Duitsland en Rusland. Links en rechts zijn er opeens 'problemen'. Rusland blijft een behoorlijk onbetrouwbare handelspartner welke zich in toenemende mate recalcitrant opstelt. Er wordt gefluisterd dat er veel russisch kapitaal in Tönnies zit dus het wil wat zeggen wanneer zelfs voor hen de deur dichtgegooid wordt.

 • joannes

  Is Tönnies niet in een familie conflict gewikkelt over de russische privé investeringen van een van de directeur eigenaren? Misschien is het wel een strategie om de waarde van het bedrijf laag te houden voor een eventuele juridische waardering. Niet alles wordt door de potentiële markt bepaalt!

 • drikhend

  Hij is wel bevriend met de heer Peotin en gaat waarschijnlijk in Rusland ook slachten .

 • Jan Arthur

  ,? Iets klopt er niet in dit verhaaltje.
  De tijd zal het uitwijzen.

Laad alle reacties (13)

Of registreer je om te kunnen reageren.