Varkenshouderij

Nieuws 1755 x bekeken 4 reacties

Sloopregeling nertsenhouderij in najaar naar Tweede Kamer

Den Haag – De Algemene Maatregel van Bestuur (AMvB) die nertsenhouders de mogelijkheid geeft om een tegemoetkoming te ontvangen voor de kosten van sloop of ombouw van nertsenbedrijven, wordt dit najaar naar de Tweede Kamer gestuurd.

Dat schrijft staatssecretaris Sharon Dijksma van landbouw in een brief aan de Tweede Kamer.

Tevens wordt het Uitvoeringsbesluit inkomstenbelasting 2001 gewijzigd zodat de nertsenhouders gebruik kunnen maken van de ruimere mogelijkheden van de regeling voor herinvesteringsreserve en de doorschuifregeling naar andere onderneming bij staking.

Bij de regeling voor tegemoetkoming in de kosten voor sloop of ombouw is sprake van staatssteun. Daarom zal deze regeling ook moeten worden voorgelegd aan de Europese Commissie. Het ministerie gaat hiervoor een vooraankondiging doen in Brussel. Dit gebeurt nadat de Tweede Kamer het voorstel voor de AMvB heeft gekregen voordat het nar de Raad van State gaat. Dijksma gaat over de invulling van de regeling nog in overleg met de provincies, gemeenten en de branchevereniging voor pelsdierhouders.

Pelsdierhouderij wordt in Nederland per 2014 verboden, waarbij een overgangstermijn geldt van tien jaar.

Laatste reacties

 • John*

  en wat nu als brussel de regeling afkeurt? gaat het verbod dan niet door?

 • BW

  Dan is er een sector die goed geld verdient, doet de overheid ze de das om. Hoe raar kan het lopen.

 • trijnie

  BW, misschien nog een beetje gevoel voor beschaving bij de overheid.
  Want het geld uit deze tak stinkt.

 • John*

  geld gemaakt van vissenkoppen en kipafval kan best stinken.

Of registreer je om te kunnen reageren.