Varkenshouderij

Nieuws 13 reacties

'Slechte waterkwaliteit varkensbedrijven'

Wageningen – Het is slecht gesteld met de waterkwaliteit op varkensbedrijven. Dat blijkt uit een steekproef van veevoederbedrijf AgruniekRijnvallei.

Op acht willekeurige bedrijven is in een biggen- of vleesvarkensafdeling de waterleiding losgekoppeld en water opgevangen. De uitkomst was in alle gevallen schrikken, aldus Eelco van de Hoef, verkoopleider bij de coöperatie.

Volgens Van de Hoef zien maar heel weinig ondernemers het belang van schoon drinkwater in. Het schoonmaken van de waterleiding maakt doorgaans geen deel uit van het reinigingsprotocol van een afdeling. Varkenshouders denken dat zuur toevoegen en een drukregelaar voldoende is, maar daar zijn ze er volgens Van de Hoef niet mee. Het onderzoek krijgt een vervolg.

Rene Stevens

Laatste reacties

 • massy

  dat toch iedereen zich met die varkens bedrijven bezig moet houden.

 • niet

  juist!!! Iedereen weet hoe het moet en zeggen zo moet het, dat moet je doen. Dat big heeft diarree. Volgens mij moeten we de hele zooi maar eens op non actief zetten en ze alleen maar vragen, wat komt u hier doen, levert het mij direct geld op en niet zien we dan wel!!! Direct cash en anders laten ze blijven waar ze zijn!!!!

 • w v gemert

  Ga even zoeken bij de biologische varkenshouderij (varkens met buitenloop) die lekker liggen in modderbaden en drinken maar. Onderzoeken!!!!!

 • jordi 1455

  Het zou zo kunnen dat er algen in de modderpoel zitten misschien wel de giftige blauwalg.

 • arkova

  de afgelopen jaren zijn wij regelmatig geconfronteerd met schandalen in het mengvoer,dat heeft ons in de opbrengst van de varkens een vermogen gekost,bij wie kunnen wij die rekening neerleggen?????

 • joannes

  Zo´n bericht is een vóór kokertje! Zoiets houdt de activiteit op de website hoog want nu wil men de onderbouwing van de stelling, is de aanname. Behalve dat het onderwerp aandacht verdient, weten we nog niets! Ik ben benieuwd of er echte info komt!

 • somporn

  Heeft wakker dier weer wat om tegenaan te trappen.

 • drientje

  Nee Joannes, dit is geen bericht om de activiteit op de site hoog te houden.
  Varkenshouders moeten inzien dat ze met erfbetreders te maken die alleen hun zakken aan het leegkloppen zijn. Volgens van Hoef en consjorten is mengvoer
  nooit fout en de oorzaak van een probleem ligt altijd ergens anders.

 • w v gemert

  Laten wij gaan kijken in de productie locaties van Agruniek-Rijnvallei en ons dan profileren met een persbericht als we daar iets vinden liefst in de telegraaf .

 • norbert79

  Zeg W v Gemert, jij schopt overal tegen aan, maar maak je drinkwatersysteem maar gewoon schoon!! Doe je voordeel ermee.

 • w v gemert

  norbert79,ik heb een hekel aan sector partijen die altijd weten hoe de varkenshouder moet werken, maar zelf de deuren gesloten houdt wij weten niets van hun, geen kostprijs, geen marge niet welke fouten ze maken niet welke kartel afspraken ze mogelijk maken enz. Ik zelf heb een voorlichter onafhankelijk van de voer leverancier. Ik wil me zelf niet profileren over de mogelijke tekort krommingen van anderen, dat had dit mengvoerbedrijf ook niet moeten willen doen.

 • norbert79

  Leuk dat je terug geschreven heb,dat waardeer ik.Dat meen ik.

 • Kewiservices

  Ik zie het meer als een bewustwordingproces. Maar zolang het gros van de varkenshouders niet weet wat voor kwaliteit voer en/of water hij verstrekt is de vraag of hij wel geholpen wil worden.

Laad alle reacties (9)

Of registreer je om te kunnen reageren.