Varkenshouderij

Nieuws 802 x bekeken 5 reacties

Sainsbury’s verkoopt alleen Brits varkensvlees

Londen – De Britse supermarkt Sainsbury’s verkoopt vanaf deze week uitsluitend Brits varkensvlees. "Dit geeft onze varkenshouders het vertrouwen om te investeren in de toekomst en maakt ons minder afhankelijk van varkensvlees uit de EU, inclusief Nederland en Denemarken", stelt het winkelbedrijf.

Sainsbury’s haalde al alle ham, worstjes en ook kip uit eigen land en doet dat nu ook met vers varkensvlees. Tot nu toe verkocht het bedrijf – de derde supermarktketen van het land – regelmatig voorverpakte varkenslapjes en karbonades uit Nederland en Denemarken. Volgens Sainsbury’s toont de klant echter 'steeds meer belangstelling voor voeding uit eigen land'. De bacon en ook de gammon, een hamachtig vleesproduct, in de winkels blijft echter wel deels uit Nederland en Denemarken komen.

Hoofd landbouwzaken Sue Lockhart: "Onze klanten vertrouwen er op dat we het beste verse voedsel op een duurzame manier inkopen en we zijn blij dat we nu met vers varkensvlees weer een stap in die richting zetten." Volgens Lockhart heeft Sainsbury’s recent weer 1,5 miljoen euro geïnvesteerd in de toekomst van de Britse landbouw. Het winkelbedrijf heeft een eigen Pork Development Group van haar beleverende varkenshouders die een hogere prijs voor hun dieren ontvangen dan de gemiddelde varkensprijs. Sainsbury’s denkt door het besluit 50 procent meer varkensvlees uit eigen land nodig te hebben dan tot nu toe wordt ingekocht.

Laatste reacties

 • joannes

  Zo, dat is niet zo best voor de NL varkenshouders. Waar er één over de dam is volgen er méér is het gezegde!

 • abtje

  @Joannes Het zijn Engelsen. Rustig wachten op het eerstvolgende schandaal en de Hollandse en Deense knorretjes zijn niet aan te slepen.

 • ruud.peys1

  er zijn best andere Britse winkels die dat al lang doen, maar Sainsbury's verkocht juist veel Nederlands en Deens. Ik kocht er zelf vaak een pak met mooie varkenslapjes uit Holland, niet duur en goede kwaliteit. Onder druk van de publieke opinie maar ook van de boeren - ere wie ere toekomt - zijn ze nu om.

 • joannes

  @abtje, je kan gelijk hebben maar waar ik aan refereer is het insluipende nationalisme in de Retail marketing. In een quasi ¨steun eigen boeren¨ aktie proberen ze zich naar hun klanten te onderscheiden. Dat is géén goede beweging voor een exporterend land als NL.

 • abtje

  @Joannes Uiteraard heb je gelijk, maar in crisis gebeuren deze dingen altijd. Wat dat betreft heeft het nog lang geduurt, maar persoonlijk denk ik dat het ook niet meer de impact heeft die het vroeger had. Engeland heeft alle problemen van ons een graadje of wat erger. Het enigste wat ze exporteren de laatste jaren zijn dierziektes, dus laat ze maar lekker op hun eilandje zitten.
  Ze komen vanzelf wel, en dat kan wel eens sneller zijn dan je denkt.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.