Varkenshouderij

Nieuws 1102 x bekeken

Oppositie tegen verkoop Smithfield aan Chinezen groeit

St. Louis - Een zeventiental agrarische en voedselveiligheidslobbygroepen heeft de Amerikaanse federale overheid opgeroepen de voorgenomen verkoop van Smithfield Foods aan het Chinese bedrijf Shuanghui International tegen te houden.

De groepen, waaronder de Missouri Rural Crisis Center, Food and Water Watch en de boerenbond van Nebraska, waarschuwen voor de verslechtering van de binnenlandse voedselveiligheid als de Chinezen het voor het zeggen krijgen binnen Smithfield. Ook vrezen de groepen voor economische schade en dat de nationale veiligheid in het geding komt. "Door deze transactie worden Amerikaanse varkensbedrijven overgeleverd aan een grote multinational. Voor de Amerikaanse plattelandsgemeenschappen rest niets anders dan het opruimen van de rotzooi, terwijl de Chinezen het vlees krijgen", aldus een woordvoerder van een plattelandsgroep uit Missouri.

Of registreer je om te kunnen reageren.