Varkenshouderij

Nieuws 705 x bekeken

Marge krimpt bij Brits vleesbedrijf Cranswick

Hull – Het Britse varkensvleesbedrijf Cranswick heeft in het afgelopen kwartaal 12 procent meer kunnen omzetten.

Door de hogere varkensprijzen en tegenvallende kosten om een nieuwe fabriek op gang te brengen nam de operationele marge echter af.

Dat meldt het beursgenoteerde Cranswick in een bericht naar aanleiding van de jaarvergadering. De onderliggende omzet nam toe met 10 procent, maar daar kwamen de verkopen van enkele recent overgenomen bedrijven bij.

Het vleesbedrijf meldt dat de varkensprijzen in juli verder zijn gestegen tot een nieuw record. Cranswick probeert de gevolgen op te vangen door zo veel mogelijk varkens te verwerken en door de efficiëntie verder te verbeteren. "Met een ervaren management, een sterk productenpakket, fabrieken waar voldoende in is geïnvesteerd en een sterke financiële positie blijft het bestuur vertrouwen hebben in een voortdurend succes op lange termijn en de verdere ontwikkeling van het bedrijf."

Of registreer je om te kunnen reageren.