Varkenshouderij

Nieuws

Klopnummeren mag op zijn vroegst in 2014

Barneveld - Varkenshoudersvakbond NVV vreest dat een ontheffing voor het aanbrengen van een tattoeëernummer, het zogenoemde klopnummeren, bij exportvarkens naar Duitsland op zijn vroegst 1 januari 2014 een feit is.

Dat schrijft de bond in haar ledenblad De Trog. De vakbond is al een paar jaar met het ministerie van Economische Zaken in gesprek over het opnieuw mogen aanbrengen van een nummer op de schoft van het varken. Volgens de NVV heeft het ministerie een positieve houding aangenomen op dit punt.

Aanvankelijk zou de ontheffing 1 april dit jaar geregeld zijn. Dit is uitgeteld naar 1 juli, maar wederom niet gelukt. De NVV heeft er geen vertrouwen in dat 1 oktober wel wordt gehaald en vermoedt daarom dat de ontheffing er op zijn vroegst in 2014 is. Varkens die nu voor export naar Duitsland gaan krijgen in Nederland een oorblik voor identificatie en in Duitsland alsnog een nummer met een slaghamer.

Of registreer je om te kunnen reageren.