Varkenshouderij

Nieuws

Eerste resultaten PRRS-proef na de zomer

Zoetermeer - Op alle bedrijven die meedoen aan de praktijkproef PRRS is de nulmeting afgerond. Nadat de resultaten van het bloedonderzoek met de circa zeventig deelnemers (UBN’s) zijn besproken, komen ze na de zomer naar buiten.

Dat melden de Productschappen Vee, Vlees en Eieren, die het project coördineren. In het kader van de PRRS-proef, die op 1 januari is gestart, worden drie keer per jaar bloedwaardes in kaart gebracht. Dat geeft informatie over het verloop van de PRRS-besmetting. Ook het straks inzicht geven op de gevolgen van maatregelen die een varkenshouder neemt om de ziekte te voorkomen.

Binnenkort start onderzoek rondom methoden rondom reinigen, drogen en verhitten van transportmiddelen. Daarbij wordt gekeken naar verhitten, maar ook desinfectie. Verder krijgt communicatie met de erfbetreders op korte termijn aandacht.

Rene Stevens

Of registreer je om te kunnen reageren.