Varkenshouderij

Nieuws 3022 x bekeken

Dwangsom varkenshouder terecht opgelegd

Grashoek - De gemeente Peel en Maas in Limburg heeft terecht een dwangsom van 3.500 euro gevorderd van een varkenshouderij die het spoelsysteem van zijn varkensstal buiten werking had gezet.

De Raad van State geeft de gemeente gelijk in de beslissing, die door de varkenshouder was aangevochten. De gemeente heeft het bedrijf in november 2010 laten weten dat een dwangsom geïnd zou worden, als het bedrijf een spoelsysteem van de groenlabelstal niet in werking zou stellen. In  april 2011 ging de gemeente daadwerkelijk tot invordering over.

De hoogste bestuursrechter is het met de gemeente eens dat de varkenshouder voldoende tijd heeft gehad om aan de eisen te voldoen. Hoewel de varkenshouder claimde dat de geuroverlast voor omwonenden zou toenemen als hij het systeem weer in bedrijf zou nemen, is dat tijdens de rechtzitting niet gebleken. Omwonenden hebben dat bij de behandeling uitdrukkelijk weersproken.

Of registreer je om te kunnen reageren.