Varkenshouderij

Nieuws 1 reactie

Duitse consumptie varkensvlees daalt

Bonn - Duitse consumenten kochten in de eerste 5 maanden 1,8 procent minder varkensvlees dan in dezelfde periode van vorig jaar.

Deze daling is een gevolg van de slecht draaiende economie in Duitsland, een slecht seizoen voor de barbecue en hogere prijzen voor varkensvlees. Tot en met mei lagen die prijzen rond 6 procent hoger dan in de eerste 5 maanden van 2012. Dat meldt het Duitse marktonderzoeksbureau AMI.

De Duitse verkoop van pluimveevlees steeg in de eerste 5 maanden met 7,4 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, ondanks een stijging van de winkelprijzen met 3,5 procent. Duitse inwoners aten tot en met mei 0,9 procent meer gehakt. De prijzen daarvan stegen met 14 procent.

Eén reactie

  • Kerkweg001

    Slecht draaiende Economie????? lees even het NRC, draaide de onse maar zo goed.
    Nee de Duitsers moeten de door ons gemaakte vlees niet meer: vol van inteelt........
    Watervlees waar je alleen nog met paneermeel en vleeskruiden smaak aan krijgt...

Of registreer je om te kunnen reageren.