Varkenshouderij

Nieuws 1100 x bekeken 4 reacties

Brazilië wil fors hogere vleesproductie

Brasilia – Brazilië wil in 2023 bijna 25 procent meer varkensvlees produceren, meldt het Braziliaanse ministerie van landbouw.

De huidige productie bedraagt krap 3,4 miljoen ton. Ook de productie van rund- en pluimveevlees moet fors stijgen. Om dit mogelijk te maken moet de productie van gewassen voor veevoer fors omhoog. In 2000 produceerde het land amper 2 miljoen ton varkensvlees.

Rene Stevens

Laatste reacties

 • Jan Arthur

  Allen naar Brazilië! Het nieuwe beloofde land dus... Of juist niet?

 • niet

  zorg dat je de hypotheek aflost alleen daardoor kun je overleven kosten zo laag mogelijk houden.

 • Britney2011

  Niet dagdromen als een varkensboer hier zijn kost niet kan verdienen moet je het ook niet op een ander proberen.

 • Geertjan

  Ministerie van landbouw kan dat wel willen. Maar willen boeren dat ook? Zodra er hier een exportstop komt naar een land dan zakt de prijs in mekaar als een zand kasteel. En dan praten we over krap 3,4 miljoen ton vlees. Als je dan 25 procent meer gaat produceren en er valt een exportstop dan zijn er bedrijven die het niet meer volhouden. Net als in 2012. Exportstop naar Argentinie. Maart dit jaar export stop naar Ukraine. De markt wordt opeens overspoelt met varkens. Nadeel van varkensboer zijnde hier is een sterk fluctuerende markt vanwege de export. Je moet financieel sterk staan om het vol te houden.

Of registreer je om te kunnen reageren.