Varkenshouderij

Nieuws 943 x bekeken 1 reactie

Boer meer centraal bij Weekend van het Varken

Zoetermeer - Het thema voor het Weekend van het Varken luidt dit jaar 'Ontmoet de boer(in)' en ontdek de varkenshouderij. Dit is een logisch vervolg op eerder thema's als 'Kom varkens kijken' of 'Vraag het de varkenshouder', aldus Varkens in Zicht (VIZ) die de organisatie in handen heeft.

Met het thema 'Ontmoet de boer' wordt aangesloten op het concept 'Word vriend van de boer'. VIZ hoopt burgers bereid te vinden om donateur te worden van de stichting. Bij 'ontdek de varkenshouderij' kan elk deelnemend bedrijf kiezen welk onderwerp zij wil benadrukken. VIZ wil zichtstalhouders voorzien van informatie over zaken als voeding, welzijn, milieu en economie. De doelstelling is het aantal deelnemers aan het Weekend van het Varken gelijk te laten met vorig jaar, circa 35 tot 40 bedrijven. De verdeling over het land moet wel beter.

Eén reactie

  • drientje

    Aller goede bedoelingen ten spijt. Wat is de boer of boerin. Is dat een willekeurige medewerker of de de eigenaar van de BV? In de huidige marge verhoudingen
    blijft geen enkel gezinsbedrijf over en worden het alleen de BV's die op meerdere
    locaties varkens houden. Dan vraag ik me af waar de burger vriend van moet worden, laat staan donateur worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.