Varkenshouderij

Nieuws 3864 x bekeken 3 reacties

Beursprijs varkens toch omhoog

Zoetermeer - De Nederlandse Bond van Handelaren in Vee (NBHV) heeft zijn beursprijs voor vleesvarkens verhoogd met 1 cent naar €1,78 per kilo. In Duitsland bleven de varkensprijzen eerder vandaag nog onveranderd op €1,80 per kilo.

Na twee weken op rij een prijsstijging van zes cent per kilo moet de markt blijkbaar even op adem komen. Het aanbod aan varkens blijft echter krap. Daarnaast is er sprake van dalende slachtgewichten. Door het hete weer groeien de varkens minder goed en dat draagt ertoe bij dat het aanbod niet snel toeneemt. Dit voedt de gedachte dat er wel ruimte blijft bestaan voor verdere prijsstijgingen.

In het spoor van de varkensmarkt blijft ook de biggenprijs voor de komende week stabiel. Hoewel de biggen ondanks een magere export goed geplaatst kunnen worden, kan de afzet nog wel een impuls gebruiken. Na de prijsstijging van 1 euro vorige week blijft de beursprijs nu steken op €32,50 per stuk. De beursprijzen van de zeugen gaan met 2 cent omhoog naar €1,30 per kilo geslacht en plus 1 cent voor levend naar €1,06 per kilo.

Laatste reacties

  • fjam

    Tsja wil je nog een beetje geloofwaardig overkomen.is er weinig keus.

  • jheuvelmans1

    ik dacht dat je met een cent niet meer kon betalen !!!!!!!

  • huybers

    ja wij, als varkensmesters willen ook wel een keer wat verdienen, en dat zal toch van de opbrengstkant moeten komen....

Of registreer je om te kunnen reageren.