Varkenshouderij

Nieuws 4919 x bekeken 13 reacties

Beursprijs varkens stijgt opnieuw 6 cent

Zoetermeer - De beursprijs van vleesvarkens van de Nederlandse Bond van Handelaren in Vee is voor volgende week opnieuw met 6 cent verhoogd. De notering voor geslachte varkens steeg vrijdagavond naar €1,77 per kilo.

Twee weken op rij een prijsstijging van zes cent, komt niet vaak voor. En al helemaal niet aan het begin van de zomervakanties. Een jaar geleden maakte de varkensprijs eind juli en augustus ook al een opvallend sterke spurt. De varkensprijs van Vion steeg toen in vijf weken tijd met 30 cent van €1,60 naar €1,90 per kilo.

Door de huidige prijsstijging komt de beursprijs van vleesvarkens op een nieuw hoogste niveau van dit jaar. Het aanbod aan varkens is krap. Bovendien is er door de zomerse omstandigheden een goede vraag naar vlees voor de barbecue. Van een negatief effect op de vleesafzet als gevolg van de start van de zomervakanties lijkt geen sprake.

De beursprijs voor biggen is met 1 euro verhoogd naar €32,50 per stuk. De biggenmarkt is onder invloed van de hogere varkensprijzen iets verbeterd. De afzet verloopt echter nog niet zodanig dat er een fikse prijsverbetering inzit voor de vermeerderaars. De slachtzeugen zijn met 3 tot 4 cent per kilo verhoogd naar een beursprijs van €1,05 per kilo levend en €1,28 per kilo geslacht.

Laatste reacties

 • fjam

  ben al uit mijn dak gegaan,sorry pas even

 • famtillemans1

  man man man wat kunnen jullie toch met die vleeswereld mee praten !! de varkens prijzen horen gewoon boven de 2 € te zijn willen hun wat reserve op kunnen bouwen!!!

 • boerkebrabant

  inderdaad, als we dit jaar nog het verlies weg willen werken moeten ze rap naar de 2 euro, en dan niet voor een paar weken!

 • niet

  zo is dat !!! Ze laten je even op adem komen en dan halen ze de strop om je keel weer aan zo gaat het steeds. Zal mij ook benieuwen of het nu eens echt voor langere tijd word!!!

 • varkenshouder1

  Eens kijken of de slachterijen de onkunde nog steeds bezitten om die varkens bij een tekort niet naar die € 2.- te trekken. Het zal mij benieuwen want ze beginnen nu al van allerhande smoesjes te verzinnen om de prijs te kunnen gaan drukken>!!!)

 • bakoma

  Rustig afwachten, de tijd zal het leren.

 • putten

  als er werkelijk krapte op de markt is, moeten we zorgen dat dit zo blijft. niet teveel opleggen dus. is ook goed voor de biggenprijs voor de mester.

 • De Toekomst

  Moeten de optimisten de aannemer alvast niet gaan bellen

 • fjam

  @De Toekomst je slaat de spijker op zijn kop.alleen ik noem dat soort geen optimisten.

 • Mels

  Jullie zitten allemaal in de tang,of van de afnemer of van de voerleverancier en dan nog denken dat je nog wat mag overhouden,maak je nou geen illusie......Alleen de hele goeie die kunnen nog wat de rest zal moeten afhaken om voor een minimum marge te produceren.

 • BoB de Bakker

  Of je nu lang en breed uitwijd, elke deelnemer aan de Tour gebruikt doping, al dan wel of niet verboden middelen. Op een speklap en een bord aardappelen rijd niemand de Tour uit!

 • John*

  putten, beetje kortzichtig door te zeggen dat je met het niet opleggen van een vleesvarkens vraag en aanbod stuurt... elke big wordt ergens wel gemest en geslacht.. de biggenprijs daalt maar wordt daarna ook meteen weer van de slachtprijs afgehaald door de graaiers... gewoon terug naar de 88 kg geslachtgewicht om het aanbod te verlagen, toen werd er nog geld verdient! en dat het heb je toch zelf in de hand.

 • beertje

  John, een beetje kortzichtig door te zeggen dat je met 88 kg geslacht gewicht geld verdient. Tijden zijn veranderd.

Laad alle reacties (9)

Of registreer je om te kunnen reageren.