Varkenshouderij

Nieuws 4326 x bekeken 4 reacties

Beursprijs varkens stijgt met zes cent

Zoetermeer – De beursprijs van vleesvarkens van de Nederlandse Bond van Handelaren in Vee voor volgende week is met 6 cent verhoogd. De notering voor geslachte varkens steeg vrijdagavond zodoende naar €1,71 per kilo.

Door deze prijsstijging komt de beursprijs op het hoogste niveau van dit jaar. Het aanbod aan varkens is krap. Bovendien neemt de vraag naar vlees toe en dat zorgt er voor dat de onderdelen van het varkens duurder kunnen worden verkocht. Zomerse temperaturen die worden voorspeld zorgen voor een goede afzet en van een traditioneel negatief effect op de vleesafzet als gevolg van de start van de zomervakanties lijkt geen sprake.

De beursprijs voor biggen is met 50 cent verhoogd naar €31,50 per stuk. Daarmee ligt de biggenprijs net boven het laagste niveau van dit jaar. De slachtzeugen zijn met 3 cent per kilo verhoogd naar een beursprijs van €1,02 per kilo levend en €1,24 per kilo geslacht.

Laatste reacties

 • wimpy

  nvv blijft weer achter met de biggennotering

 • joannes

  Het NVV wil blijkbaar de Nederlandse Varkens Mesters niet meer tegen de haren in strijken! De vermeerderaars worden gedwongen hun eigen peultjes te doppen.

 • John*

  idd, wil je een bovengemiddelde biggenprijs beuren dan zal je de weser ems in de gaten moeten houden..

 • mts versmissen

  zorg eerst maar voor goede biggen in plaats van inteelt en bijprodukten Dan pas biggenprijs omhoog

Of registreer je om te kunnen reageren.