Varkenshouderij

Nieuws 13 reacties

155 miljoen ton varkensvlees in 2030

Doetinchem - In 2020 bedraagt de wereldwijde productie van varkensvlees 126 miljoen ton, dat is 14 miljoen ton meer dan in 2012. In 2030 kan dat zijn opgelopen tot 155 miljoen ton.

Dat blijkt uit een analyse van de mondiale varkensmarkt in Pig International. Het afgelopen jaar is de productie van varkensvlees met 1,9 procent toegenomen tot 112 miljoen ton. Dat is tegen de verwachting in, want de omstandigheden waren door de economische crisis niet gunstig met lage marges en diverse ziekte-uitbraken wereldwijd. China is in 2012 wederom veruit de grootste varkensproducent ter wereld. Het land produceerde 53 miljoen ton varkensvlees; een stijging van circa 4 miljoen ton ten opzichte van 2011. De Verenigde Staten staan met ruim 10,5 miljoen ton op de tweede plaats, gevolgd door Duitsland met 5,5 miljoen ton. Nederland neemt in dit overzicht de veertiende plaats in met een productie van ruim 1,3 miljoen ton.

De komende jaren wordt groei van de varkensvleesproductie vooral voorzien in Zuidoost-Azië en Noord- en Zuid-Amerika. In landen van de EU zal de productie gelijk blijven of zelfs licht dalen. In 2012 is Spanje één van de weinig varkenslanden waar nog groei van de productie heeft plaatsgevonden. In Duitsland, Nederland en Denemarken is sprake van een (lichte) daling.

Rene Stevens

Laatste reacties

 • LouiseB

  Ziet u vandaag na 10.00 nog veetransporten rijden, is dit vragen om problemen. Zodra de truck even stilstaat, bij temperaturen boven 30 graden, gaat de binnentemperatuur al snel over de wettelijk limiet (35 graden) heen. Let vandaag op transporten en ziet u ze stilstaan, ga erheen en kijk of de dieren in orde zijn. Vertrouwt u het niet, bel de NVWA: 088-2233333 Dank u!

 • Snel

  kutwijf,we doen er alles aan om t zo ordentlijk en welzijnsvriendelijk te laten verlopen

 • fransderondhoeven

  louis b heeft zelf te lang in de zon gezeten ze is hard toe aan een stukje lekker Nederlands vlees

 • bankivahoen

  In de periode 40-45 waren meerdere lui aktief zoals in #1.Ze zijn nog steeds onder ons !

 • mt

  NSB ers noemen ze die lui geloof ik.

 • Jan Arthur

  Wat komt die in hemelsnaam doen in ons vakblad! Is ze nog geen abonnee bij de graseters van de ziekenbond? Het wordt toch wel hoog tijd voor haar want nu slaat ze toch wel gans door. Aan de redactie: laat haar aub niet meer op het forum, zoiets kan toch niet meer!

 • Coanma

  Zeer ongepaste reacties hierboven. Al bent u het niet eens met bovenstaand commentaar, u verlaagt zichzelf en het blad met vergelijkingen zoals hierboven met de WWII de NSB-ers, schandalig. Ik heb uw meldingen als ongepast aangemerkt en ik hoop dat de redactie ook daar iets mee doet, want deze manier van commentaar leveren op een forum gaat echt te ver. Mocht u mij ook naar de prullenbak verwensen, dan begrijp ik dat, maar misschien ziet u wel iets in mijn verhaal, aangezien ik vind dat je fatsoenlijk met elkaar hoort om te gaan, al vind je de opmerking nog zo achterlijk en voel je je zelf (onnodig als het goed is) persoonlijk aangesproken. Prettig weekend verder gewenst.

 • Jonas Brabant

  Fatsoenlijk met elkaar omgaan, daar ben ik ook een groot voorstander van. En dat is nu precies wat LouiseB NIET doet! Ze lokt heel bewust bovenstaande reacties uit. Ik ga ook niet op één of ander forum voor jonge ouders een reactie zetten dat als je een baby in een afgesloten auto op een warme dag ziet zitten, dat je dan de politie moet bellen en/of de auto openbreken. Ieder weldenkend mens snapt dat zelf ook wel.

 • Tessa Knots

  Mensen laat je nu eens niet gek maken en uit de tent lokken door zo'n opmerking !
  Negeren ....................

 • Romeijn

  Bijzonder, hoe die eerste reactie hier beleefd wordt! Plattelandscultuur?

 • Jan Arthur

  We moeten als feyenoordsupporter toch ook geen kritiek spuien in het Ajax-fanblad! Het zou niet goed komen denk ik! Het is heel gemakkelijk om over alles en nog wat commentaar te hebben, zonder er ook maar iet of wat kennis over deze materie te hebben. Geitenwollensokkenbreiers zoals LouiseB horen thuis in hun clubje, niet in het onze!

 • fjam

  die Louisb moet eens met de billen bloot en dan letterlijk .lol.

 • joannes

  Die Louise B ziet ze niet stilstaan. Ze ziet ze vliegen!

Laad alle reacties (9)

Of registreer je om te kunnen reageren.