Varkenshouderij

Nieuws 9 reacties

1 procent bedrijven voldoet niet aan groepshuisvesting

Doetinchem - 1 procent van de bedrijven voldoet per 1 juli nog niet aan de verplichte groepshuisvesting voor drachtige zeugen. Dat verklaart de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

De dienst laat weten dat de controles in 2013 vooral zijn gericht zijn op de bedrijven die in 2012 reeds aangaven niet aan de wetgeving te kunnen voldoen. De NVWA streefde ernaar dat zoveel mogelijk van de bedrijven die op 1 januari 2013 niet voldeden aan de wetgeving, daar op 1 juli in elk geval wel aan voldeden.

Volgens de NVWA blijkt dat na controle nog steeds een gering aantal bedrijven niet aan de wetgeving voldoet. De oorzaak ligt doorgaans bij vergunningproblemen. In twee gevallen heeft de rechter beslist dat de de deadline van de NVWA te kort was en dat bedrijven meer tijd moeten krijgen om aan de regels te voldoen. Groepshuisvesting bij drachtige zeugen is sinds 1 januari verplicht in de EU.

Laatste reacties

 • fjam

  Nou en!

 • w v gemert

  Mogelijk vergunning problemen.

 • Mtstermors1

  Pech gehad. Hadden ze maar eerder moeten beginnen

 • Lange baas

  Aanpakken dat volk !!

 • BW

  Mtstermors1, Als je zoals in mijn gemeente 4-5 jaar bezig bent voor vergunningen en in een LOG gebied gevestigd bent, en nog nooit bezwaren van buitenaf hebt gehad op de vergunningen, dan heb je het over gemeentes die nergens aan mee werken en overal problemen in zien. Heb je het ene probleem opgelost, dan komt de ambtenaar met 2 problemen terug. Ja dan heb je pech gehad.

 • Mtstermors1

  Bw wij zijn ook 4 jaar bezig geweest en 80000 euro lichter, en in 2004 al begonnen. maar iedereen dacht dat een log gebied garantie was voor uitbreiding.

 • BW

  Mtstermors1, dan kun je beter je reactie van #3 niet geven. Gezien #6 weet jij ook hoe het kan dat er ondernemers zijn die noodgedwongen in gebreken blijven.

 • Mtstermors1

  ik heb het wel klaar. had je nog eerder moeten beginnen. zal nog wel een andere reden zijn. dat het niet rond komt

 • tedagro

  onzin Mtstermors1, je kunt niet vooraf inschatten dat het 4 jaar of langer gaat duren. Veel gemeentes proberen de zaak zo lang te traineren als mogelijk. Ze hopen gewoon dat de ondernemer in kwestie afhaakt.

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.